Световната здравна организация изпрати спешни доставки за засегнатите от наводненията

...
Световната здравна организация изпрати спешни доставки за засегнатите от наводненията
Коментари Харесай

СЗО: Рискът от холера в наводнените райони в Украйна е реален, има готовност за внос на ваксини

Световната здравна организация изпрати незабавни доставки за засегнатите от наводненията елементи на Украйна и се приготвя да реагира на многочислените здравни опасности, в това число контузии, удавяния и заболявания, излъчени по вода, като холера. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на СЗО във връзка наводненията, провокирани след гърмежа на язовирната стена „ Нова Каховка “ на река Днепър, съобщи Ройтерс.

„ СЗО неотложно предприе стъпки и поддържа управляващите и здравните служащи в превантивните ограничения против заболявания, излъчени по вода, и за подобряването на контрола болесттите “, увери генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинга.

Според Тереза Закария, чиновник на СЗО, рискът от експлоадиране на зараза от холера е налице, защото патогенът съществува в околната среда. Тя осведоми, че СЗО работи с Министерството на здравеопазването на Украйна, с цел да вкара механизми, които да подсигуряват, че ваксини могат да бъдат импортирани, в случай че е належащо.

„ Въздействието на случилото се върху системите за водоснабдяване и инфраструктурата на публичното опазване на здравето в района не би трябвало да бъде подценявано “, предизвести доктор Гебрейесус.

От СЗО са безапелационни, че се пробват да се оправят по едно и също време с необятен набор от опасности за здравето, свързани с наводненията – като се стартира от контузия до удавяния, до предварителна защита на заболявания, излъчени по вода, само че също по този начин и до евентуалните последствия от спиране на лекуването на пациенти с всевъзможни други болести. 

Според шефа на Отдела за изключителни обстановки на СЗО доктор Майк Райън, организацията е предложила помощ на следените от Русия региони, само че към този момент нейното оперативно наличие е най-вече от украинската страна на района.

Д-р Майк Райън добави, че съветските управляващи са им дали уверения, че хората, живеещи в окупираните от тях региони, са „ добре следени, добре обгрижвани, добре хранени (и) добре поддържани “.

„ Ще се радваме да имаме достъп до тези зони и да можем да следим здравето, както бихме желали в множеството обстановки “, сподели той и изрази вяра, че украинските и съветските управляващи ще би трябвало да се спогодят по какъв начин може да се реализира това.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР