Световната шампионка Биляна Дудова се завърна на родна земя от

...
Световната шампионка Биляна Дудова се завърна на родна земя от
Коментари Харесай

Дудова: Показах, че съм най-добрата, ще спечеля и олимпийско злато

Световната шампионка Биляна Дудова се завърна на родна земя от шампионата по битка в Осло (Норвегия), където завоюва изрично купата в кат. до 59 кг. Дудова показа, че последните 20 секунди от финала против Акие Ханай (Япония) са били най-тежките, само че и най-сладките за нея.

Националката, която има във витрината си и четири европейски трофеи, към този момент гледа с убеденост към идната си огромна цел - олимпийско злато.



" Щастието е голямо. Изключително съм горда, че съм българка, че съм зарадвала толкоз доста българи и получавам хиляди известия и позвънявания. Много съм щастлива, че освен съумях да развеселявам хората, ами даже са плакали с мен, когато съм на най-високото ходило - на международния връх. Няма по-голямо благополучие от това. Радвам се, че през каквито и компликации да съм минавала по пътя ми, а те бяха доста, съумях да сбъдна тази фантазия. Най-вече поради моята майка, тъй като ѝ бях дала обещание, че това ще го реализира един ден. И ето, че след 10 години доста труд, тренировки, неизменност и огромна религия демонстрирах, че аз съм най-хубавата в света и няма по-добра от мен. Ще ставам все по-добра и по-добра. ", съобщи Дудова на Летище София.

Снимка: Lap.bg

" Аз постоянно съм сигурна в себе си. Ако не бях преди да потегли за международното, нямаше по какъв начин да стана първа. Вярвам в себе си и всяка подготовка упражнявам по този начин, че отивам за международно. Бях подготвена, без значение какви съперници имам. Бях подготвена да изляза и да ги победя всичките, с цел да печеля тази купа. Бях си дала обещание и бях сигурна, че един ден ще го реализира. Моят ден пристигна! Преди 3 години беше последното международно. Нямах самообладание да пристигна новото тази година и да взема това, което си е мое. "

" Тези последни 20 секунди от финала бяха най-тежките, само че и най-сладките, тъй като аз видях какъв брой има и просто легнах в сутерен, имам желязна отбрана и няма по какъв начин да ме вземе, като знам тя какви офанзиви има. Стиснах зъби, броях 20 секунди и знаех, че съм №1 "

" Тази година е една от най-успешните ми. Световното състезание протече по съвършен метод, нямаше по какъв начин по-добре. Разбира се, има някои неточности, които ще ги упражняваме, с цел да надделявам по-категорично моите съперници. Единственият орден, който не съумях да печеля, беше златен олимпийски. Поради една или друга причина нямах опция да вземам участие на олимпийските игри. Аз ще печеля и олимпийски златен орден един ден! ", сподели още международната шампионка.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР