Световната програма за прехрана на ООН планира да използва роботизирани

...
Световната програма за прехрана на ООН планира да използва роботизирани
Коментари Харесай

ООН ще започне да доставя хуманитарна помощ в опасните зони с помощта на роботи с ИИ

Световната стратегия за издръжка на Организация на обединените нации възнамерява да употребява роботизирани коли с изкуствен интелект (ИИ) за снабдяване на филантропична помощ в рискови зони, съобщи Reuters.

Това ще помогне да се запази живота на чиновниците и водачите, които се занимават с тъкмо такива рискови задачи дори и сега.

Продоволствената стратегия на Организация на обединените нации към този момент разполага с към 50 такива коли в Южен Судан, обаче те към момента се нуждаят от водачи, с цел да ги ръководят.

Но още през 2024 година се възнамерява въвеждането на безпилотни коли с вграден изкуствен интелект, които самостоятелно ще доставят филантропична помощ в рискови региони.

Съобщава се, че Организация на обединените нации е взела това решение на фона на усилването на офанзивите против филантропични служащи. Организацията към този момент загуби трима чиновници при започване на 2023 година в Судан.

Използването на роботизирани коли ще се трансформира във значима стъпка напред, която ще подсигурява сигурността на личния състав и ефикасното даване на филантропична помощ.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР