Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) официално призна България

...
Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) официално призна България
Коментари Харесай

Специално признание за БАБХ на конференция във Франция

Световната организация за опазване на здравето на животните (OIE) публично призна България като страна, „ свободна от класическа чума по свинете “. Както медията ни заяви първа страната ни се записа с този статут по време на Генералната Сесия на организацията, която се организира тази седмица в Париж, Франция.

По време на конференцията БАБХ получи особено отношение. Генералният шеф на Световната организация за опазване на здравето на животните/OIE/ Моник Елоа се срещна персонално с доктор Дамян Илиев, който е ръководител на БАБХ.

ОIE е единствената организация, чиито стандарти по опазване на здравето на животните са приети като референтни от Световната комерсиална организация (СТО).

Предоставянето на формален статут, приет от OIE, има огромно значение за икономическото развиване на страната ни, уточни Дамян Илиев, изпълнителен шеф на Българската организация по сигурността на храните.

През 2016 година Европейската комисия одобри Решение, с което позволи България да търгува с живи свине в границите на Европейския съюз, откакто преди този момент имаше повече от 10 годишна възбрана, наложена по отношение на контрола на болестта класическа чума прасета.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР