Световната организация на атлетите – Global Athlete, която представлява потенциалните

...
Световната организация на атлетите – Global Athlete, която представлява потенциалните
Коментари Харесай

Global Athlete скочи на МОК

Световната организация на спортистите – Global Athlete, която съставлява евентуалните състезатели в Токио 2020, разкритикува МОК, откакто от управителния орган на Олимпийските игри излезе с изказването, че ще вземе решение дали Игрите ще се проведат, до четири седмици.

„ Докато светът продължава да се бори с тази световна пандемия, Международният олимпийски комитет и Международният параолимпийски комитет споделиха на спортистите, че им трябват четири седмици, с цел да вземат решение дали да отсрочат или не Игрите “, написаха в изказването си от Global Athlete.

“Такъв отговор е недопустим, безконтролен и още веднъж подценява правата на спортистите. През идващите четири седмици светът от ден на ден ще се изключва, вирусът COVID-19 за жалост ще отнеме повече животи и без явен отговор спортистите към момента са косвено помолени да упражняват. Ако някой знае по какъв начин работят конкурентните спортисти, няма да се спре пред нищо, с цел да реализира задачите си. Разбрахме, че е мъчно решение, само че МОК имат обвързване да се грижат за спортистите, които не са упражнявали. Трябва да се изпрати ясно обръщение до всички спортисти да спрат да упражняват и да съблюдават рекомендациите на държавните управления за самоизолация. Спортът в никакъв случай не би трябвало да бъде приоритет пред публичното здраве “, написаха още от международната организация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР