Световната общност трябва да захвърли всякакви илюзии относно миротворчеството на

...
Световната общност трябва да захвърли всякакви илюзии относно миротворчеството на
Коментари Харесай

Global Times: Целта на САЩ е да експлоатират Украйна като пешка за да отслабят Русия и Европа

„ Световната общественост би трябвало да захвърли всевъзможни илюзии по отношение на миротворчеството на Съединени американски щати “

„ Вашингтон не мисли за мир в Европа или Украйна. Той е ангажиран с това по какъв начин да унищожи Русия, като употребява Украйна като пешка и по какъв начин да употребява Европа в своя изгода. И се стреми да укрепи хегемонията си в Европа и по света. Глобалната общественост би трябвало да отхвърли всяка заблуда, че Съединените щати способстват за идеята на мира посредством своите дейности “, написа китайският таблоид Global Times ( GT ).

Администрацията на Байдън е зад кулисите, натискайки украинското управление да показва готовността си да договаря с Русия и приканва Украйна да остави настрани общественото отменяне на мирните договаряния. Според тази тактика Украйна ще може да получи дълготрайна поддръжка от европейските съдружници на Съединени американски щати в спора с Русия.

Това сподели китайският боен специалист и ефирен коментатор Сонг Чжунпин пред Global Times.

Резултатите от междинните избори в Съединени американски щати не са сложни за прогнозиране. Независимо дали Демократическата партия ще загуби болшинството си в Камарата на представителите или даже и в Сената, администрацията на Байдън отново няма да се откаже да поддържа Украйна. Помощта за Киев обаче може да бъде понижена или лимитирана.

„ Проучванията, извършени в Съединени американски щати, демонстрират, че републиканците все по-малко поддържат концепцията за финансиране на украинската войска в същите размери. Това допуска, че след междинните избори, Белият дом ще се сблъска със опозиция, когато изиска да продължи програмата за подкрепяне на Украйна, по която Украйна получава най-голямата сума годишно от края на Студената война.

Global Times счита, че с публикуването на такива данни няколко дни преди междинните избори Вашингтон приготвя почвата за възможна промяна на американската помощ за Украйна.

„ Ако Украйна, по разпореждане на Съединените щати, влезе в договаряния с Русия, те ще завършат с неуспех, защото Киев ще може да твърди, че Москва отхвърля да извърши нейните условия и това ще стане предлог за прекратяването им, “, изясняват от изданието.

В резултат на това Украйна, както възнамеряват Съединените щати, ще получи повече помощ и поддръжка от европейските съдружници на Америка.

„ Съединени американски щати не желаят бърз завършек на въоръжения спор сред Русия и Украйна. Колкото по-дълго продължава тази рецесия, толкоз повече вреди ще се предизвикват на Русия, Украйна и Европа. Колкото по-дълго се проточи спорът, толкоз по-изгодна ще бъде позицията на Вашингтон.

Въпреки че европейските стопански системи и енергийни доставки бяха мощно наранени от продължаващата рецесия, те би трябвало да трансферират огромни количества военна и финансова помощ на Украйна. Ето какво желае Вашингтон: да експлоатира Украйна като пешка, да натрупа с проблеми и да отслаби Русия иЕвропа и освен това Съединените щати са платят единствено една доста ниска цена “, предизвестява The Global Times.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР