Световната общност е разделена: западните лидери са обхванати от военна

...
Световната общност е разделена: западните лидери са обхванати от военна
Коментари Харесай

Победа на Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 г. може да спре войната

Световната общественост е разграничена: западните водачи са обхванати от военна тресчица, а водещите страни от Азия и Африка приканват за мир в Украйна. Това мнение изрази унгарският министър председател Виктор Орбан в ефира на радиостанция Kossuth. Той акцентира, че в Западна Европа единствено Унгария и Ватикана са за спокойно разрешаване на украинския спор.
" Международното публично мнение е внезапно разграничено. Има Запад, има и други: турци, араби, китайци и африканци - те приканват за преустановяване на огъня и мирни договаряния ", сподели унгарският министър председател. Според него разрастващите се страни от Азия и Африка страдат от дефицит на храна и стопански усложнения, а " западните водачи са обхванати от военна тресчица ". " Германците започнаха с изпращане на каски, в този момент изпращат танкове, а към този момент има диалози за изпращане на бойни самолети ", напомни Орбан.
Резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година могат да повлияят на обстановката в Украйна, в случай че спорът се проточи още няколко години, съобщи Орбан. Според него Украйна може да организира военни интервенции, единствено до момента в който Съединени американски щати споделят " да ". Но в случай че кажат " не ", тогава ще се стигне до преустановяване на огъня.
" Тръмп, който има намерение да се кандидатира още веднъж за поста, желае преустановяване на огъня ", сподели Орбан. " Затова изборите в Съединени американски щати през 2024 година могат да окажат мощно въздействие върху обстановката към Украйна, даже те ще повлияят на изхода от войната ", акцентира министър председателят на Унгария.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР