Световната федерация по футбол (ФИФА) вдигна забраната от кенийския футбол,

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) вдигна забраната от кенийския футбол,
Коментари Харесай

ФИФА върна на международната сцена отборите от Кения

Световната федерация по футбол (ФИФА) подвигна възбраната от кенийския футбол, откакто в продължение на девет месеца тимовете от тази африканска страна нямаха право на интернационалните участия.

ФИФА разгласи през днешния ден, че връщането на Кения в международното футболно семейство, защото държавното управление в страната възвърне на власт Борда на федерацията (ФКФ). Това се случи с решение на новия състезателен министър, който поправи вмешателството на предшественика си.

Наказанието на международната централа беше наложено на 24 февруари. Тогавашният състезателен министър в профил изпълнителния комитет на ФКФ, защото откри липса на средства, преведени от държавния бюджет, и назначи длъжностен изпълком. 

Но от Цюрих не харесаха тези дейности и стопираха Кения от футбола на интернационално равнище. Патрис Моцепе, южноафриканският милиардер, който е и президент на КАФ, персонално се ангажира с няколко телефонни диалога с управляващите в Кения за потушаване на спора.

Сегашното писмо е разследване от среща на представители на ФИФА и Африканската футболна конфедерация (КАФ) в Найроби, на която подчинените на Джани Инфантино отхвърлиха няколко оферти, включително и предопределение на трети изпълком, отново от страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР