Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) публикува обновените издания на

...
Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) публикува обновените издания на
Коментари Харесай

Отстъпление за България в световните ранглисти по бейзбол и софтбол

Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) разгласява обновените издания на международните класации в мъжкия и женския вид на американската игра. Във финалните ранглисти за 2019 година България заема 56-о място както в мъжкия бейзбол, по този начин и в женския софтбол (б. р. – през последните години WBSC изготвя нареждане и в дисциплините бейзбол за дами и софтбол за мъже, само че тези версии не се практикуват проведено у нас).

И в двата типичен спорта страната ни бележи оттегляне, като изключително видимо е то в бейзбола. В края на 2018 година България заемаше 44-та позиция при мъжете, само че слабото показване на националите през 2019 година докара до срив с 12 места в ранглистата. Миналото лято представителният ни тим беше хазаин на Евро '19 в Дивизия Б и загуби всичките си пет мача, завършвайки финален на шампионата в Благоевград.



При дамите пък страната ни нямаше нито едно софтболно присъединяване на национално равнище през 2019 година Със непокътнат актив от 106 т. България отстъпва с една позиция по отношение на 55-ото място, което заемаше в края на 2018 година, изпреварена от Дания, която се изкачва от №56 до №52.



Промени в челото на бейзболната класация на WBSC няма. На първо място в света остава Япония, чийто отбор завоюва международното състезание във формат " Премиър 12 ", на което беше съдомакин. Топ 4 не престават да допълват Съединени американски щати, Корея и Тайван, а на 5-а позиция се изкачва Мексико, извоювал историческа квота за олимпийските игри в Токио '20.

Top 12 in the baseball world!!! Japan still #1

Story: https://t.co/ZeTfiEIVVP #WorldRankings pic.twitter.com/GqYGaBOhu7
— WBSC (@WBSC) January 16, 2020
В софтбола няма никакви разбърквания в Топ 6. Световен №1 все по този начин са Съединени американски щати, следвани от Япония, Канада, Пуерто Рико, Мексико и Тайван. Китай измества Австралия от 7-ото място, откакто през 2019 година стана вицешампион на Азия при дамите и взе бронзови медали при девойките до 17 година

Belize and Chile are the latest countries to join the @WBSC Women’s Softball World Rankings while Belgium gained the most places. Check it out the latest info here https://t.co/vUI18KMxDX pic.twitter.com/Squ4JRk0C5
— WBSC Softball (@WBSCsoftball) January 15, 2020
Световната класация на WBSC се изготвя на база представянето на всяка национална федерация на интернационалното поле във всички съревнования под егидата на конфедерацията – от детско до професионално равнище. Активът на всяка страна е образуван от резултатите на тимовете й за 4-годишен интервал – в тази ситуация 2016-2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР