Световната банка трябва да предприеме допълнителни мерки за реформи до

...
Световната банка трябва да предприеме допълнителни мерки за реформи до
Коментари Харесай

САЩ настояват за реформи в Световната банка

Световната банка би трябвало да предприеме спомагателни ограничения за промени до края на тази година, съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, след първичните стъпки за актуализиране на задачите и увеличение на потенциала ѝ за финансиране, съобщи организация " Франс прес ".

Реорганизацията на банката ще се случи в границите на устрема й да посрещне световни провокации като изменението на климата.

" Трябва да използваме останалата част от годината, с цел да предприемем спомагателни промени посредством метод на поетапно осъществяване ", съобщи Йелън при откриването на кръгла маса, отдадена на еволюцията на кредиторите за развиване.

Мисията на банката понастоящем " акцентира смисъла на приобщаването, устойчивостта и издръжливостта по отношение на световните разтърсвания ", добави тя, обрисувайки разнообразни промени, които се приготвят.

Тези промени остават " взаимосвързани " със досегашната активност на Световната банка за понижаване на бедността и развиване, съгласно Йелън.

Акционерите също по този начин " се съгласиха да подхващат промени, които биха могли да прибавят до 50 милиарда $ финансиране през идващите 10 години - като в същото време защитят кредитния рейтинг на банката и дълготрайната финансова резистентност ", добави тя.

„ Въпреки това е належащо да се положат старания за по-нататъшен прогрес “.

Световните водачи могат да употребяват идните събития като срещата на върха на водачите от Групата на 20-те през септември, с цел да " поддържат мощната инерция ", по думите на финансовия министър на Съединени американски щати, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР