Световната банка ще подпомогне с експертиза реализирането на различни регионални

...
Световната банка ще подпомогне с експертиза реализирането на различни регионални
Коментари Харесай

Световната банка ще консултира регионалните инвестиции в България

Световната банка ще подкрепи с експертиза реализирането на разнообразни районни вложения в България. За задачата бе подписано съглашение сред световната финансова институция и българското районно министерство. Експертите ще споделят опит и образци за най-хубави практики и създаване на партньорства с българските си сътрудници, оповестяват от отрасловото ведомство.

През идващите 30 месеца екип от специалисти на Световната банка ще работи с разнообразни заинтригувани страни на районно и централно равнище, с цел да увеличи знанието и осведомеността за реализирането сходни вложения. Банката ще даде стратегия за създаване на потенциал за осъществяване на тези вложения за възстановяване качеството на съществуващите тактики, проекти и планове.

По думите на районния министър Андрей Цеков това е новаторски метод в районното развиване. Според него към този момент няма да е нужно обособени райони и общини да търсят експертиза в София или в интернационалните финансови институции,

а в този момент експертизата отива на място – на терен, при хората, при техните капиталови потребности. “

По думите му това ще бъде извънредно потребно за хората, изключително в година, в която се чака огромен размер вложения.

Интегрираното развиване в България изисква вложения и всеобхватни партньорства, които включват хрумвания и опит от необятен кръг заинтригувани страни, в това число общностите, които могат да завоюват най-вече “, сподели Лесе Мелгард, непрекъснат представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия.

Мелгард добави, че като водеща институция, работеща в региона на развиването, за Световната банка е привилегия да даде на България световни познания и опит в поддръжка на изоставащите райони и в интерес на всички българи.

Това е третият ангажимент по новото Рамково съглашение за възмездни консултантски услуги, подписано с държавното управление на България през 2022 година и предопределено да даде поддръжка за програмния интервал на Европейски Съюз 2021-2027 година

От влизането си в Европейския съюз през 2007 година страната ни се възползва от безплатни средства и финансиране от Европейски Съюз, за превъзмогване на районните неравенства. За да се оправи с тези провокации пред развиването, България възприе нов метод за финансиране на районното развиване, който ползва интегрирани териториални вложения, ориентирани към първопричините за характерните усложнения в растежа във всеки район. Тези интегрирани вложения разрешават пакети от планове, основани на районни потребности, да бъдат финансирани от разнообразни стратегии по Европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР