Световната банка ще подкрепи Украйна като направи бърза оценка на

...
Световната банка ще подкрепи Украйна като направи бърза оценка на
Коментари Харесай

След взривяването на язовира: Водата от ВЕЦ Нова Каховка отнася противопехотни мини

Световната банка ще поддържа Украйна като направи бърза оценка на вредите и потребностите след разрушаването на стената на язовир " Каховка ".

Украинските управляващи оповестяват за 5900 евакуирани досега, назначената от Русия администрация афишира 4000 евакуирани. Скъсването на язовирна стена в Южна Украйна ще има пагубен резултат върху локализирането на противопехотните мини в региона, предизвести Червеният кръст.

Мините основават риск освен за популацията, само че и за хората, които идват на помощ. Преди са били известни рисковите зони, само че в този момент мините са отнесени по течението и могат да се взривят при контакт с парчета, показва украинското командване.

Наводнени са 30 обитаеми места, потопени са 2000 домове в районната столица Херсон, която е под украински надзор. Налага се евакуация на повече от 40 хиляди души. Киев и Москва взаимно се упрекват за рухването на стената.

Украинският президент Зеленски изиска всички интернационалните организации като Международния комитет на Червения кръст неотложно да се включат в избавителните интервенции и ликвидирането на последствията в окупираните региони на Херсонска област.

" Ако някоя интернационална организация не е в зоната на злополучие, то това ще значи, че тя не съществува или е неспособна да работи ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му жителите в окупираните региони на Южна Украйна са без вода, храна и медикаменти и не е допустимо да се предскаже какъв брой от тях ще умрат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР