Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото

...
Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото
Коментари Харесай

Тези хора не бива да стават кръстници на детето ви – носи лош късмет:

Светото кръщение е заветен обред, който вярващите практикуват през цялото време на християнската черква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да оказват помощ на едно дете да стартира нравствен живот,и които ще го предпазят от изкушения.  Изборът на кръстници въздейства върху бъдещето на детето, това постоянно би трябвало да се помни.

Кой никога не трябва да става кръстник

Кръстници не могат да стават момичета на възраст под 14 години, както и момчета на възраст под 15 години. Само при постигане на тази възраст се счита, че те могат да се занимават с духовно обучение.

Освен това за кръстник в никакъв случай не се избира духовно лице – духовник и монахиня.

Кръстници не могат да бъдат и хора с психологични болести и ментални проблеми.

Забранено е двама съпруза да бъдат кръстници по едно и също време на едно и също дете.

Поотделно – може.

Кръстници не могат да бъдат и родителите на детето.

Смята се също, че кръстница не може да бъде дамата по време на месечния си цикъл. В подобен случай е по-добре да се избере различен човек за кръстник или просто да се отсрочи събитието за „ чистия “ интервал.

Кой може да бъде взет за кръстник, обратно на предразсъдъците

 свето кръщение

Хората имат вяра, че не можете да вземете неомъжена жена за кръстница за момиче, а неженен мъж – за момче. Смята се, че по този начин ще се отнеме щастието на детето. Разбира се, това е безсмислено поверие. То няма християнски корени.

Друго публикувано поверие е обвързвано с бременни дами, които не трябва да стават кръстници. Всъщност Църквата не не разрешава това! Единственият миг, който може да аргументи някакво стеснение е дали ще бъде удобно на бременната кръстница да издържи на всички ритуали на светото кръщение, ще има ли сили. В доста връзки това зависи от здравословното положение и гестационната възраст на дамата.

Какво е безкористна обич, по какъв начин да разпознаем границите сред положителното и злото, какво са вярата, съвестта, търпението и милостта: духовните родители би трябвало да учат на всичко това кръщелника си при всяка среща. Това е главният подарък на кръстника! Трудно е да се разбере и одобри сходно изказване.

При нас е всекидневно да носим дарове и играчки в къщата на кръщелника, да прекарваме време в игри с детето. Това е прелестно, несъмнено! Но мнозина не помнят, че кръстниците са на първо място духовни наставници. Тайнството на кръщението на едно дете се организира един път. В никакъв случай не би трябвало да кръщавате още веднъж детето или да сменяте кръстника, без значение какво се е случило!


Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР