Светлините на коледното дърво на София пред Народния театър Иван

...
Светлините на коледното дърво на София пред Народния театър Иван
Коментари Харесай

Изгасиха светлините на коледната елха в София в знак на солидарност с Украйна

Светлините на коледното дърво на София пред Народния спектакъл " Иван Вазов " бяха изгасени в 18:00 часа. Така столицата се включи в самодейността #LightUpUkraine в символ на взаимност с украинския народ.

Заради съветската инвазия Украйна е изправена пред спиране на електрозахранването тази зима. Инициативата е и част от акцията за набиране на 10 милиона $ за обезпечаване на 1000 генератора за лечебни заведения в цяла Украйна посредством платформата за набиране на средства UNITED24.

Освен София и други емблематични места по целия свят изгасиха коледните си светлини.

Мирослав Боршош, зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура: " София се включва в тази самодейност, тъй като е един от градовете, които поддържа и е взаимен с големия проблем, пред който Украйна сега е изправена, с изключение на войната - неналичието на електрическа сила и сила за хората. Над 10 млн. души сега бедстват.

Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България: " Аз съм доста благодарен на Следствен отдел към окръжна прокуратура, че тя по подобен метод включи София и цяла България в самодейност, която планува и в действителност допуска взаимност с украинския народ, който в този момент претърпява поредна експанзия, тежки времена без ток, без парно, без светлина ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР