Светлана Димитрова има над десетгодишен опит в областта на маркетинга

...
Светлана Димитрова има над десетгодишен опит в областта на маркетинга
Коментари Харесай

Светлана Димитрова - за едно от най-яките събития това лято и маркетинга от сърце

Светлана Димитрова има над десетгодишен опит в региона на маркетинга и предходен дълготраен опит в областта на маркетинговите изследвания. В момента, тя управлява маркетинг екипа на The Coca-Cola Company в България. Светлана дава отговор за създаването на тактиката за развиване на порфолиото от марки в страната, използването на световните бранд тактики по съответстващ за българския пазар метод, развиването на местни проекти и начинания за постигане до потребителите. Работата ѝ включва лансирането нови марки и артикули: от прозренията за потребителите с техните потребности и настройки до създаването на действителни артикули и тяхната връзка.

 Василев: Само простаци настъпват една и съща мотика два пъти 8 юли 2022 | „ В този парламент стигнахме до 117 депутати, които поддържат нашата политика и стратегия. Надяваме се при последващи...
- Как ще обясните на едно 5-годишно дете каква е работата ви?

Мога да отговоря през погледа на моите деца, които постоянно бяха до мен в последните две години на работа и образование от у дома и които към този момент настояват, че това е мечтаната работа (усмихва се): сътворяваме истории и прекарвания с нашите марки, както и прелестни артикули, с които носим изгоди и наслаждение на потребителите. Особено въодушевяващ е процесът по основаване на всяка акция и всяка иновация.

- Какво би трябвало да знаем за турнетo Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour, което " идва с 300 "?

, за което партнираме от години с The Voice се трансформира в едно от най-големите и обичани музикални събития в България. Целта му е да дава сцена на обичани на младата публика към този момент одобрени или изгряващи български реализатори и да основава изцяло, неповторимо прекарване за потребителите ни, онлайн и в действително време, въодушевено от полезностите на марката ни: да освежава и да бъде притежател на незабравими страсти и позитивна смяна.

Това стои и в основата на новата ни платформа “Real Magic”: да променяме метода, по който се свързваме с потребителите, от еднопосочно лъчение на връзка към основаване на еко-система от прекарвания. Темата на лятната ни акция е музика, въодушевена от международни звезди, а турнето основава връзката с обичаните български актьори. Свързващият детайл е Coca-Cola App, посредством който феновете на музиката и на марката могат да печелят награди и още специфични прекарвания.

През 2020 и 2021 се наложи да останем на пауза, поради пандемията и това се усети: не спряхме да получаваме запитвания от почитателите на турнето през обществените ни канали и даже обмисляхме online издание. Но взехме решение, че това би бил компромисен вид, тъй като нямаше да сътвори цялата палитра от страсти и прекарвания, които могат да се случат, единствено когато аудитория и актьори се съберат дружно онлайн.

Тази година безусловно се „ завръщаме с 300 “ и това, от една страна, е обръщение за силата, с която сме заредили събитията, за голямото ни предпочитание да създадем позитивни страсти, от които имаме вяра и знаем, че има потребност в турбулентното ни ежедневие. От друга страна - имаме и специфична иновация, която бързаме да споделим – новата компактна бутилка от 300мл Coca-Cola и Fanta Портокал, която е съвършеният сътрудник за занимания на всички места и когато и да е, с комфортна и елегантна форма и точната доза прохлада.

- Ще издадете ли любопитни елементи от кухнята?

За вас може (смее се). Преди да решим да рестартираме, „ измерихме “ пулса и настроението на потребителите през обществените ни канали, с цел да разберем какво чакат, кой желаят да видят на сцената и да ги притеглим като част от екипа зад цялото прекарване. Така стигнахме и до концепцията да разтеглим малко формата, да се доближим до фестивалната просвета, която набира известност и у нас и да създадем повече прекарвания за почитателите. Започваме часове преди концертите с игри като Music Race, джаги, дженга, в които феновете мерят сили с някои от обичаните си звезди. И не на последно място като част от уговорката ни да носим позитивна смяна и да възпитаваме възприятие на отговорност и грижа към околната средата – играта ни за преработване, която носи и награди.

Използвам случая да споделя, че след пандемията, тази година турнето се завърна в малко по-малък мащаб и концерти в Пловдив, Бургас и София, само че за сметка на това - с голям заряд. Вярваме, че ще създадем и оставим незабравими страсти. Изборът на градовете е предизвикан от желанието ни да зарадваме почитателите от другите елементи на България и ще създадем всичко допустимо в идващите издания на турнето, концертите да съумеят да радват от ден на ден фенове, във от ден на ден български градове.

- Каква аудитория очаквате?

Свежи като настройка и обичащи новата българска музика. Ние от години не дефинираме целевите си публики по демография, а по ползи и занимания, които в действителност са тяхна пристрастеност, или по този начин наречените passion points. Вече си сверихме упованията след концертите в Пловдив и в Бургас, на които посрещнахме свежи и положителни младежи с готовност да бъдат дружно и да се забавляват, да бъдат обединени от хубавата музика, без значение от всичко друго, по което биха се различавали. Щастлива съм, че точно това е нашата аудитория и им благодаря за метода, по който откликват, на всичко, което сътворяваме за тях.

- Какви са най-големите провокации в работата ви?

Да бъдем в час с динамичността на времето и потребностите на потребителите ни, които се трансформират бързо, от една страна, и в това време - да останем правилни на полезностите на компанията и марките ни, които са устойчиви и всемирен. Да бъдем носители на позитивна смяна, емпатия, фокус върху полезностите, които ни свързват в подтекста на сегашното, в което имаме от ден на ден средства да сме свързани и от ден на ден тематики, по които се разделяме. Брандовете ни са световни и полезностите ни сплотяват – турнето го потвърждава.

Другото предизвикателство е да бъдем съответни и да имаме водеща роля в каналите на връзка, които също се трансформират динамично. Да сътворяваме персонализирано наличие и да поддържаме връзка с потребителите ни по отношение на техните потребности и ползи и то в подтекста, който е достоверен за тях. Компанията ни непрекъснато създава и усъвършенства средства
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР