Светещият надпис pLOVEdiv на каменната стена зад Античния театър ще

...
Светещият надпис pLOVEdiv на каменната стена зад Античния театър ще
Коментари Харесай

Култовият надпис pLOVEdiv пак ще грейне над Античния театър

Светещият надпис pLOVEdiv на каменната стена зад Античния спектакъл ще бъде възобновен. Това взеха решение зам.-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и изпълнителния шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев. В работната среща взе участие и Милен Гелишев, който е единият от създателите на плана за надписа.

В момента буквите имат потребност от замяна, а осветлението не работи. По тази причина общинската администрация и Фондацията ще се заемат да възстановят истинския тип на надписа.

На срещата през днешния ден бяха разисквани съответните дейности, тъй че в напълно къс период надписът да грейне още веднъж в истинските си цветове.

Надписът pLOVEdiv e план, който Милен Гелишев и Симеон Тодоров, който започва през 2011 година. Той може да бъде забелязан на ул. „ Станислав Доспевски “.



Две години и половина след слагането му, вследствие на вандалски прояви, буквите бяха изпочупени на два пъти и тогава още веднъж по самодейност на община Пловдив, те бяха възстановявани.

Следващата обща концепция на Панов, Стаменов и Велчев, която те имат намерение да осъществят напълно скоро, е възобновяване на лампите в пловдивския арт квартал „ Капана”, които още веднъж да известяват за всяко новородено в града.

Проектът на Алберто Гарути бе самодейност от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и стана факт още през 2018 година. Родилните отделения на четири от лечебните заведения в града са оборудвани с бутон, който човек от личния състав натиска след всяко раждане на дете.

Така пловдивчани и посетителите на града схващат, че жителите на Пловдив са се нараснали с още един нов член. Във време на стрес и провокации, вследствие на международната пандемия, положителните вести са ни още по-нужни от всеки път, уверени са и тримата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР