Светът все още свиква с новината, че милиардерът Илон Мъск

...
Светът все още свиква с новината, че милиардерът Илон Мъск
Коментари Харесай

Социалните медии никога вече няма да бъдат същите

Светът към момента привиква с новината, че милиардерът Илон Мъск в действителност има Twitter, само че в действителност това развиване е единствено последния знак, че обществените медии, каквито ги познаваме, към този момент не съществуват. Twitter и компанията, известна преди като Фейсбук, в миналото преобладаваха обществените медии, само че в този момент и двете са изправени пред нестабилно бъдеще.

Twitter пое дълг от 13 милиарда $, с цел да завърши договорката с Мъск. Компанията-майка на Фейсбук Meta (META) похарчи 10 милиарда $ предходната година за прекосяване към метавселената, до момента в който нейното главно приложение за обществени медии - Фейсбук се бори да остане уместно за по-младите консуматори.

От друга страна, започващи обществени мрежи със комплицирани взаимоотношения за рекомендации, задвижвани от изкуствен интелект, като уеб сайтът за малко видео TikTok, приложението за нефилтрирани фотоси BeReal, приложението за чат Discord и приложението за видео стрийминг Twitch, се стремят да заложат претенциите си като идващите компании за обществени медии, които ще ръководят света. Това значи, че фирмите, които в миналото са доминирали света на обществените медии, могат да станат " морално остарели ".
 $20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно
$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно

Сделката за $44 милиарда би трябвало някак да се избие.

Чували сме тази история и преди. Помните ли Friendster?

" Нека не забравяме, MySpace и някои от другите по-ранни итерации на обществените медии ", сподели президентът и основен анализатор на TECHnalysis Боб О " Донъл пред Yahoo Finance. " Онези платформи, които в избран интервал от време се усещаха като неизбежни и неразрушими, внезапно избледняха с времето. "

Meta и Twitter се борят да схванат своите бизнес модели

И Meta, и Twitter се борят с рецесии, които ще трансформират хода на бизнеса им с години. Meta се трансформира в компания за първи път в метавселената, което коства на компанията 10 милиарда $ през 2021 година и близо 6,5 милиарда $ до момента тази година.

Meta чака тези загуби да " набъбнат доста " през 2023 година, преди да се забавят. Няма гаранция, че метавселената ще излети. Според The Wall Street Journal Meta се чака да има 500 000 консуматори в главното си приложение Horizon Worlds до края на тази година. Оттогава упованията са понижени до едвам 280 000, защото по-малко от 200 000 души употребяват услугата.

Междувременно Мъск се пробва да разбере по какъв начин вярно да монетизира Twitter, с хрумвания, вариращи от таксуване от $8 до $20 на месец за тествани консуматори, до полагане на други старания за абонаментна услуга. На противоположния фронт, TikTok на ByteDance - който включва видеоклипове в къса форма - продължава да печели от Meta и оставя Twitter в прахта.

Според data.ai TikTok пораства с по-бърз ритъм от Meta, експлодирайки с 45% от 1,1 милиарда до съвсем 1,6 милиарда потребителя сред първото тримесечие на 2021 година и първото тримесечие на 2022 година.
 Как се губят $67 милиарда за ден? Компанията майка на Фейсбук Meta знае отговора
Как се губят $67 милиарда за един ден? Най-голямата обществена мрежа знае отговора

Инвеститорите губят доверие в " метавселената " на Зукърбърг

По-голямата Meta набъбна единствено с 5% през същия интервал. Twitter има единствено 238,7 милиона монетизируеми ежедневни дейни консуматори, което мери потребителите, за които споделя, че виждат реклами в платформата. Растежът на TikTok произтича частично от страницата For You, задвижвана от изкуствен интелект (AI), непрестанен поток от къси видеоклипове, които подхождат на ползите на потребителите, които Meta се пробва да възпроизведе във Фейсбук. " TikTok, това е един тип сигнал за силата на AI, когато става въпрос за привличане на вниманието ви по отношение на по-примитивни подходи ", изяснява професорът от NYU Stern School of Business Vasant Dhar.

" Това е като огромна мощ, която удря тези платформи много мощно. "

" Това, съчетано с икономическия спад, просто предизвиква промени както в мисленето за това, което в действителност съставляват, по този начин и в бизнес моделите. "

BeReal дава обещание нов тип обществено медийно преживяване, при което потребителите споделят наличие с другари, което е предопределено да бъде непринудено, а не измисления тип на изявления в Instagram и TikTok. Това оказа помощ да се увеличи известността на приложението от 756 000 изтегляния през януари 2022 година до 14,7 милиона изтегляния през септември 2022 година, съгласно SensorTower.

Светът на обществените медии е по-фрагментиран от всеки път

Когато Фейсбук и Twitter започнаха надлежно през 2004 и 2006 година, обществените медии бяха към момента в начален етап. Тъй като Фейсбук експлодира в потребителите, скачайки от 305 милиона месечни консуматори през септември 2009 година до 1 милиард три години по-късно, Twitter се трансформира в мегафон за високопоставени фигури.

Но новата вълна от обществени медийни платформи - TikTok, Discord, Twitch - предложиха персонализирани обществени медийни преживявания и късмет да се присъедините към услуга, която баба ви не употребява. " Има доста повече профилирани платформи, които стават налични ", изяснява специалистът по маркетинг Прадип Чинтагунта.

" За индивида става въпрос на какъв брой платформи желая да бъда? И също по този начин, каква е информацията, която желая да разкрия за себе си, или какви са типовете изявления, които желая да направя? " добави Чинтагунта. Тенденциите в обществените мрежи наподобяват тези в модата.

Те изхвърчат, известността им нараства и по-късно ново потомство консуматори взема решение, че тези платформи към този момент не са готини. И тъкмо това се случва във Фейсбук, уеб страницата за шерване на фотоси на Meta Instagram и Twitter.
 Най-следваната персона в TikTok Каби Лейм печели по $750 000 $ за пост
Да печелиш по $750 000 за пост в TikTok - какво е да си най-следваната персона в известната мрежа

Брандовете му заплащат приблизително към 400 000 $ на TikTok

Според изследване на Pew от август 2022 година единствено 32% от младежите споделят, че употребяват Фейсбук приложението на Meta, което е спад от 71%, които са споделили, че са употребявали приложението в сходно изследване измежду младежи, извършено сред 2014 и 2015 година

Докато 62% от младежите споделят, че употребяват Instagram на Meta, 67% оповестяват, че употребяват нейния основен зложелател: TikTok. " Фейсбук в началото беше за по-младите хора ", сподели О " Донъл, " а в този момент е за техните родители. "

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР