Светът вероятно е отбелязал най-топлия си февруари в историята, с

...
Светът вероятно е отбелязал най-топлия си февруари в историята, с
Коментари Харесай

Този февруари - най-топлият в историята

Светът евентуално е отбелязал най-топлия си февруари в историята, с пролетни условия, които накараха цветята да цъфтят рано от Япония до Мексико, оставиха ски пистите без сняг в Европа и покачиха температурите до 38 градуса Целзий в Тексас, съобщи Ройтерс. 

Въпреки че данните не са дефинитивно обработени, трима учени споделиха пред Ройтерс, че февруари е напът да означи най-високата междинна световна температура, записана в миналото за този месец, с помощта на изменението на климата и стоплянето в източната част на Тихия океан, известно като Ел Ниньо.

Ако данните бъдат доказани, това ще бъде деветият следващ месечен температурен връх, който ще бъде строшен, съгласно специалисти от Съединени американски щати.

Пресслужбата на американското Национално ръководство по проучване на океаните и атмосферата (NOAA) заяви, че окончателните данни за февруари ще бъдат оповестени към 14 март.

В Северното полукълбо рекордните температури значат, че " пролетта настава по-рано ", сподели предходната седмица Карин Глийсън от NOAA.

" Вчера бях в източната част на Северна Каролина и видях няколко цъфтящи дървета и си помислих - февруари е. Това просто наподобява в действителност необичайно ", показа тя. 

Хората в Токио снимаха розовите цветове на сакурата, които разцъфнаха към месец по-рано от нормалното, а дърветата джакаранда, които нормално цъфтят в края на март, извършиха Мексико с лилави пъпки още през януари. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР