Светът вече е по-добре подготвен за справяне с бъдещи варианти

...
Светът вече е по-добре подготвен за справяне с бъдещи варианти
Коментари Харесай

Ще трябва да живеем с вируса през следващите 10 години

" Светът към този момент е " по-добре квалифициран " за справяне с бъдещи разновидности на ковид ", съобщи пред Агенция Франс Прес основният изпълнителен шеф и съосновател на немския производител на ваксини BioNTech, до момента в който компанията работи по характерна за Омикрон ваксина.

" Ще би трябвало да свикнем с обстоятелството, че ще би трябвало да живеем с вируса през идващите 10 години ", сподели Угур Шахин, чиято компания създаде първата иРНК ваксина против вируса дружно с американския фармацевтичен колос Pfizer.

Въпреки че наподобява, че вълната от случаи, дължаща се на разпространяването на по-заразния вид на вируса Омикрон, в Европа понижава, Шахин съобщи, че това няма да е последната вълна на вируса. Нови разновидности на вируса са неизбежни, " тъй като той ще мутира още повече ", сподели той, което може да докара до ново разгръщане на случаите.

" Но светът навлиза във фаза, в която обществото стартира да схваща по-добре по какъв начин да се оправя с вируса ", сподели Шахин. " Постоянно научаваме повече и ставаме все по-подготвени ", сподели шефът на BioNTech.

Базираната в Марбург компания, която е продала над един милиард дози от своята ваксина против истинския вариант на ковид, е в развой на създаване на характерна за Омикрон ваксина. Първите данни от изпитванията на приспособените към разновидността ваксини се чакат през март, сподели Шахин, като също по този начин съобщи пред " Билд ", че първите доставки могат да бъдат осъществени през април или май, в случай че е належащо.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР