Светът трябва да копира регулациите на Европейския съюз, свързани с

...
Светът трябва да копира регулациите на Европейския съюз, свързани с
Коментари Харесай

Брюксел призовава света да копира европейските регулации за криптовалутите

Светът би трябвало да копира регулациите на Европейския съюз, свързани с криптовалутите. Само по този начин може да бъде основан един мощен интернационален метод, който пази потребителите и финансовата непоклатимост, написа Reuters, цитирайки еврокомисарят по финансовите услуги на общността Марийд Макгинес.

Европейският парламент би трябвало да даде утвърждението си за закона за пазарите на криптовалути, който е прочут като MiCA. Това е първият повсеместен набор от правила в света за нерегулирания към момента бранш. Европейските страни към този момент са дали утвърждението си.
 Крипто рецесия: Silvergate Bank стопира активност поради банкрута на FTX
Крипто рецесия: Silvergate Bank стопира активност поради банкрута на FTX

За момента клиентите на Silvergate най-малко получават депозитите си назад

Криптосекторът беше разтресен от краха на криптоборсата FTX и други високопрофилни банкрути, които смъкнаха цените на криптовалутите, макар че налице е възобновяване от началото на годината.

" Надявам се, че нашите правила могат да станат модел за други страни ", съобщи пред Европарлавента еврокомисарят по финансовите услуги Марийд Макгинес.

MiCA ще изисква криптофирмите да бъдат оторизирани от Европейски Съюз, с цел да оферират услуги в блока, както и да ползват ограниченията за битка с прането на пари и финансирането на тероризма.

Законите ще стартират последователно да се ползват от юли 2024 година, с цел да дадат на бранша време да се приспособява.

Компаниите от криптоиндустрията, които са били позволени от една страна в Европейски Съюз, ще могат да оферират услуги във всички 27 членки. Европейски градове като Париж към този момент работят по привличането на компании от бранша.

" Другите страни обаче също би трябвало да дадат своя принос посредством въвеждането на правила, акцентира Макгинес.

Предстои Европейска комисия да изследва дали още разпореждания ще бъдат нужни при децентрализираните финанси и за заемането на криптоактиви.
 След огромния срив на FTX Англия има проект за регулация на крипто промишлеността
След огромния срив на FTX Англия има проект за регулация на крипто промишлеността

След Брекзит, Лондон пробва да се конкурира с финансовите центрове на ЕС
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР