Светът стана сложен, информационният океан – прекалено дълбок. Днес повече

...
Светът стана сложен, информационният океан – прекалено дълбок. Днес повече
Коментари Харесай

Светослав Иванов: От емпатията се раждат будители, от примирението - чудовища

Светът стана комплициран, осведомителният океан – прекомерно бездънен. Днес повече от всеки път е нужен коментарът като изконен и типичен журналистически род. Сякаш сме във ураган, атакувани сме от всякаква информация от най-различни източници и устройства, събитията се нуждаят от пояснение.
Това акцентира пред Радио София журналистът Светослав Иванов, който преди 3 години събра и издаде 75 свои коментара от тв предаването „ 120 минути “. Нарече сборника си „ Чудовища и будители “.

„ За мен чудовищата са свързани със стереотипното мислене, с примирението, с пасивността. Те наподобяват строго самостоятелно. Борбата с тях в последна сметка е битка за по-справедлив живот “, сподели още журналистът.

По думите му визията за будителите не се е трансформирала в съзнанието му. Това са естествени, работещи хора, „ заплащат си налозите, не се бият по светофарите, изпитват емпатия към другия. Иначе в днешния ден изискуем признателност към лекарите, учителите, към всички, които минават през рецесията с обикновено мислене “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР