Светът сигурно никога нямаше да чуе за Макбет, Юлий Цезар,

...
Светът сигурно никога нямаше да чуе за Макбет, Юлий Цезар,
Коментари Харесай

Колко милиона долара струва книга на Шекспир от 1623

Светът несъмнено в никакъв случай нямаше да чуе за " Макбет ", " Юлий Цезар ", " Дванадесета нощ ", " Бурята " и " Както ви харесва ", в случай че двама другари на Шекспир не бяха събрали неговите непубликувани творби.

През 1623 година, седем години след гибелта на Шекспир, Хеминг и Конел събират общо 36 негови пиеси, 18 от които непубликувани в никакъв случай.

Те ги издават като фолио, и до момента известно като Първо фолио. Наричат това издание най-важното произведение на британски език.
 Снимка 500654

Знае се, че съществуват единствено шест екземпляра от фамозното Първо фолио, които се намират в частни ръце, а един от тях беше продаден на търг за рекордна цена.

Наддаванията бяха проведени в сряда от аукционната къща Christie " s в Ню Йорк. Прогнозата за продажбата на рядката книга беше от 4 до 6 милиона $. А тя беше продадена за рекордните 9.97 милиона $ на търг в сряда, заяви Reuters. Самоличността на купувача не беше оповестена.
 Снимка 500656

Тази цена означи и нов международен връх за всяка печатна литературна творба и разруши предходния връх от 6.16 милиона $ още веднъж за Първи фолио на Шекспир, дадени през 2001 година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР