Светът се управлявал от пет еврейски семейства, а всички акции

...
Светът се управлявал от пет еврейски семейства, а всички акции
Коментари Харесай

Антисемитизъм в ТикТок: как се сее омраза срещу евреите

Светът се управлявал от пет еврейски фамилии, а всички акции и банки принадлежали на Израел. Освен това съществувал „ проект на века “, съгласно който Израел трябвало да завладее територии от прилежащите страни, в това число от Ирак и Сирия.

Това са единствено част от антисемитските тайни теории, които Еркан Есиз популяризира в ТикТок. Есиз живее в немския град Бон, научаваме от . През деня той е притежател на компания, която оказва помощ на хора с отнети шофьорски книжки да се приготвят за медицинско-психологически тест, без който не могат да си върнат правото да карат. А вечер популяризира ненавист към евреите в обществените мрежи.

Антисемитските послания доближават до стотици хиляди

Тирадите си Еркан Есиз споделя в наличието на Барело, един от най-популярните тиктокъри в Германия с над 170 хиляди почитатели, както и на Ясер Абу-Шакер, брат на ноторно известния член на незаконен клан в Берлин - Арафат Абу-Шакер. Последният също е известен в ТикТок, където има над 220 хиляди почитатели. В едно от видеата си той изяснява по какъв начин евреите желали „ да създадат цялостен геноцид “, а чудовищните дейности на Хамас били „ подправени вести “. Фактът, че Германия и други страни поддържат евреите в Израел, бил резултат от това, че не желали те да идват в техните страни. „ Никой не ги ще при себе си “, споделя Абу-Шакер. 

Барело пък приканва своите фенове да упражняват напън над турския президент Ердоган. Той трябвало да прати бойци в Израел, които да се борят на страната на палестинците. Според него известните персони, които изричат съпричастност с Израел след бруталните офанзиви на Хамас, не го правели по лично предпочитание. Те били част от илюминатите, които ги принуждавали да заемат страната на Израел. 

Само в Германия ТикТок има над 20 милиона консуматори - главно млади хораСнимка: Drew Angerer/Getty Images

Дезинформацията за Израел и Газа залива обществените мрежи

Всички тези неистини, операции и тайни теории се популяризират през, която е изключително известна измежду младите. Само в Германия над 20 милиона души имат приложението. 

След терористичните офанзиви на Хамас против Израел обществените мрежи бяха залети от вълна от дезинформация, антисемитизъм и апели към тероризъм,. Кадри от други спорове и от компютърни игри погрешно се приписват към сегашния спор. 

Глоби за ТикТок, Екс и Мета?

Затова Европейската комисия стартира следствие против Екс (преди Туитър), Мета и ТикТок. Обвиненията против трите платформи са, че не са взели задоволително решителни ограничения против рисковото наличие, което някои консуматори популяризират. Според Законодателния акт на Европейски Съюз за цифровите услуги платформите са задължени до 24 часа да отстраняват видеоклиповете и фотосите, които са потвърдено манипулирани. 

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон написа писмо до притежателя на Екс Илон Мъск и притежателите на другите обществени мрежи, в които ги предизвестява, че платформата им се употребява за разпространение на „ нелегално наличие и дезинформация “. 

Потребителите на тези обществени медии са най-вече деца и младежи, по тази причина те имат специфична отговорност да отстранен подправените известия и апелите за принуждение, написа Бретон. С тези писма стартира и първата процедура по новия Законодателен акт за цифровите услуги. Той разрешава на Европейската комисия да наложи наказания на обществените мрежи в размер на до шест % от годишния им оборот. При ТикТок тази сума е към 562 милиона $, при Мета - 7,2 милиарда. 

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР