Светът се промени, но международните институции, които създадохме със съюзниците

...
Светът се промени, но международните институции, които създадохме със съюзниците
Коментари Харесай

Впечатляващи тоалети и бижута на банкета, даден в чест на Доналд Тръмп от британската кралица Елизабет Втора

Светът се промени, само че интернационалните институции, които създадохме със съдружниците ни, разрешават да защитим мира. Такова обръщение насочи английската кралица Елизабет II по време на формалната вечеря в Бъкингамския замък, която тя даде в чест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Той е 12-ият американски президент, който се среща кралицата от коронацията ѝ до момента, припомня Би Би Си.

В речта си на приема Елизабет II подчертава върху международните процеси и 75-ата годишнина от десанта в Нормандия по време на Втората международна война. "Великобритания, Съединените щати и другите ни съдружници работиха дружно за основаването на система от интернационалните институции, с цел да не се повторят в никакъв случай към този момент ужасите на войната. Въпреки че светът се промени, ние помним задачата, с която бяха основани тези институции: те разрешават на страните да работят дружно, с цел да защитят мира, който беше реализиран на толкоз висока цена. " - съобщи кралицата.

Тя подари на президента Тръмп първото издание на книгата "Втората международна война " на някогашния министър председател на Англия Уинстън Чърчил, което излезе през 1959 година

В понеделник Доналд Тръмп дойде на Острова дружно със брачната половинка си Мелания на тридневно публично посещаване. Първият ден от визитата приключи точно с приема, даден от кралицата.Тръмп от своя страна оцени високо обичайното другарство сред Англия и Съединени американски щати, а Елизабет II означи, че страните честват съюза, дал сигурност и подем на дават народа в продължение на десетилетия. В словото си президентът на Съединени американски щати приказва за мъжеството на английския народ по време на Втората международна война и назова кралицата "велика, велика жена ".

На тържествения банкет участваха членове на кралското семейство, измежду които принц Уилям и херцогиня на Кембридж Кейт, министър председателят Тереза Мей и министри от държавното управление й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР