Светът посрещна новата 2022 година. Традиционните празненствата навсякъде бяха съобразени

...
Светът посрещна новата 2022 година. Традиционните празненствата навсякъде бяха съобразени
Коментари Харесай

Светът посрещна новата 2022 г. с ограничения и по-малко фойерверки

Светът посрещна новата 2022 година. Традиционните празненствата на всички места бяха съобразени с ограниченията, въведени поради ковид. На доста места всеобщите събирания бяха анулирани.

Последни в 2022 година влязоха необитаемите островчета Бейкър и Хауланд в Тихия океан. Посрещането на новата година на всички места по света лиши 26 часа. Първи 2022 година посрещнаха тихоокеанските народи Тонга, Кирибати и Самоа, последвани от Нова Зеландия и Австралия. В австралийския град Сидни беше проведено впечатляващо 12-минутно шоу с фойерверки на пристанището.

 Бонди бийч, Австралия, 1 януари 2022 г./ЕПА/БГНЕС

Масовите тържества и фойерверките обаче бяха анулирани в доста европейски градове.

 Посрещане на новата 2022 година в Париж/ЕПА/БГНЕС

В Париж Айфеловата кула беше осветена за отбелязване на среднощ. Хората честваха Нова година и на бул. „ Шанз Елизе “ във френската столица.

В Берлин празнуващи се събраха пред Бранденбургската врата, където също се организира светлинно шоу.

 Берлин, 31 декември 2021 г./ЕПА/БГНЕС

Ограничени бяха празненствата и във всичките 11 часови зони на Русия. Червеният площад в столицата Москва, където всекидневно се организират тържествата, беше затворен за необятната аудитория поради пандемията.

В Ню Йорк обичайното новогодишно празненство на „ Таймс Скуеър “ тази година беше с понижен брой фенове - от 55 на 15 хиляди души, които трябваше да потвърдят, че са имунизирани против Covid-19. В Мадрид и Рио де Жанейро тържествата също бяха в доста стеснен мащаб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР