Светът не вярва в бъдещето на Русия и не говори

...
Светът не вярва в бъдещето на Русия и не говори
Коментари Харесай

Зеленски с ново обръщение: Светът се подготвя да ни подкрепи, за да възстановим страната си

Светът не има вяра в бъдещето на Русия и не приказва за това. Те приказват за нас. Подкрепят ни. Подготвят се да ни поддържат, с цел да възстановим страната си. След войната. Защото всички видяха, че за хората, които се пазят толкоз героично, това " след войната " сигурно ще пристигна. Това съобщи в ново видеообръщение към украинския народ, публикувано в формалния му канал в Телеграм, президентът Володимир Зеленски.

По думите му, Русия към този момент е изпратила на украинска територия съвсем всички сили, които е могла да изпрати.

" Мащабът на опасността за страната ни е оптимален. Окупаторите към този момент изпратиха на наша територия съвсем всички сили, които бяха събрани за нахлуването в Украйна. Но и нашият отговор също е оптимален ", акцентира Зеленски.

Той посочи, че за Русия и Украйна " оптимален " има друго значение.

" Те имат единствено въоръжение на най-много. Ние, с изключение на оръжие, имаме народ, който е на висота. Те следват заповеди - нападайте и убивайте. А Украйна има действителното предпочитание на милиони свои жители да защитят своята Родина и да победят ", безапелационен бе украинският президент.

Володимир Зеленски добави, че няма кътче в света, където да не знаят с какъв подвиг украинският народ пази земята си.

" Врагът може да унищожи стените на нашите домове, нашите учебни заведения, нашите църкви. Може да унищожи украинските предприятия. Но в никакъв случай няма да стигне до душата ни, до сърцето ни, до способността ни да живеем свободно. И се борете самоуверено ", прикани президентът.

Същевременно представителят на Министерството на защитата на Русия ген. Игор Конашенков разгласи на брифинг, че специфичната военна интервенция в Украйна, разпоредена от Владимир Путин, е осуетила огромен скрит план за нахлуване против отделилите се региони в източната част на страната.

Генералът се базира на засечен документ на Националната армия на Украйна, в който се излагат проектите за едноседмична интервенция в Донбас. В изказване по малкия екран той уточни, че ударни групи на украинските сили трябвало да атакуван през март двете " национални републики " в Донбас, само че с интервенцията от 24 февруари това било предотвратено.

Конашенков се загатна нищо за съветските бомбардировки, въздушни удари и набези против цивилни и обитаеми места в Украйна, нито за съветските военни загуби в жива мощ или някой различен аспект на буксуващата военна акция, означи АП.

Ройтерс добави, че не може да удостовери от самостоятелен източник достоверността на показания от съветския военачалник документ от шест страници на украински език.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР