Светът на спортната гимнастиката потъна в скръб. От този свят

...
Светът на спортната гимнастиката потъна в скръб. От този свят
Коментари Харесай

Инфаркт погуби 9-кратен световен шампион по спортната гимнастика

Светът на спортната гимнастиката потъна в тъга. От този свят си отиде една от емблемите в този спорт Юрий Королов. За гибелта на руснака оповестиха от локалната федерация, а съгласно информацията става дума за инфаркт, предава БТВ. 

Той умря на 60-годишна възраст.

„ Федерацията по спортна гимнастика на Русия изрича съболезнования на фамилията, околните и приятелите и възпитаниците на Юрий Королов “, гласи посланието на централата.

Королов може да се похвали с редица достижения в дейната си спортна кариера, като се състезава в многобой, халки, на земя, кон с гривни и успоредка. Срещу името на легендата личат 9 международни трофеи, като три от тях печели в Москва. Четири пъти завоюва златото в Монреал и още два в Ротердам. На сметката си има три сребърни оценки и бронз от шампионата на планетата.

Броят на медалите на от европейски шампионати също е впечатляващ. Руснакът е петкратен първенец, а купите си печели във Варна и Рим на два пъти, както и един път в Москва. Колекцията му се добавя от още седем сребърни и едно бронзово отличие на шампионат на Стария континент.

Юрий Королов поставя завършек на своята кариера през 1988 година, а по-късно е интернационален арбитър. Награден е с медал „ Червено знаме на труда на Съюз на съветските социалистически републики “. За огромна изненада на всички той в никакъв случай не е взел участие на олимпийски игри, защото постоянно страда от травми. Все отново заема осмо място в класацията за най-велики гимнастици за всички времена.

Королов ще бъде заровен на 3 май (сряда).

Заслуженный мастер спорта Съюз на съветските социалистически републики по спортивной гимнастике, девятикратный чемпион мира Юрий Королев умер на 61 году жизни.

Причины смерти советской легенды спорта не уточняются.
— Известия (@izvestia_ru)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР