Светът и България в това число са в тежка извънредна

...
Светът и България в това число са в тежка извънредна
Коментари Харесай

БЕМФ предлага 6 спешни мерки за избягване на енергийната криза

" Светът и България включително са в тежка изключителна обстановка, подбудена от болестта с вируса COVID-19. Изправени сме пред невиждани провокации, които изискват всеобхватни ограничения. Много държавни и интернационалните институции в света оповестиха ясно, че ще подхващат ограничения, с цел да защитят жителите и стопанските системи си ", пишат от УС на Българския енергиен и минен конгрес.

Те одобриха декларация в която показва угриженост от идната енергийна рецесия в страната и в района. Въз основа на разбор на положението и прогнозите, БЕМФ предлага група от 6 незабавни ограничения за компенсиране на зародилите отрицателни въздействия и задаващата се енергийна рецесия в България и в района. Ето какво написа в нея:

Похвално е, че и България предложи проект посредством бюджетни ограничения да защищити най-малко отчасти стопанската система си и работните места при очертаващата се икономическа рецесия. Но какво се случва в енергетиката? Българската енергетика като база на икономическото развиване на страната и значим детайл на национална сигурност през днешния ден е подложена на две тежки отрицателни въздействия:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР