Светът е ужасно далеч от справянето с изменението на климата

...
Светът е ужасно далеч от справянето с изменението на климата
Коментари Харесай

Чарлз Трети в емоционална реч: Оцеляването ни е застрашено, ако не възстановим природата

Светът е извънредно надалеч от оправянето с изменението на климата и международната стопанска система ще бъде в заплаха, в случай че околната среда не бъде бързо поправена. Това съобщи английският крал Чарлз Трети в речта си по време на Срещата на върха за климата в Дубай.

Лидерите на близо 200 страни се събраха в ОАЕ за откриването на срещата на върха на Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (РКООНИК), известна като КОП28 (COP28).



Във встъпително послание към срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP28 Чарлз съобщи пред международните водачи, че заплахите от изменението на климата към този момент не са отдалечен риск и ги прикани да подхващат повече дейности.

Кралят на Англия е прочут със своите екологични възгледи и дългогодишни задължения, свързани с опазването на околната среда. Той даже имаше дребна плантация за биоземеделие край в Глостършир, която му носеше съществени доходи преди да седне на престола.
 
 Чарлз Българска телеграфна агенция

„ Моля се с цялото си сърце COP28 да стане сериозна повратна точка към същински трансформационни дейности “, сподели той. „ Виждаме по какъв начин се доближават тревожни повратни точки “, добави кралят.

След година на рекордни температури , натискът за тазгодишната среща на върха е да се ускорят дейностите за ограничение на изменението на климата.  Страните обаче са разграничени по отношение на бъдещето на изкопаемите горива, чието изгаряне е главната причина за изменението на климата, отбелязва " Ройтерс ".

Чарлз Трети уточни пред международните водачи следствията от въздействието на изменението на климата в международен мащаб, в това число наводненията в Индия и Пакистан и тежките горски пожари в Съединените щати, Канада и Гърция.
 
 Чарлз Българска телеграфна агенция

„ Освен в случай че бързо не изправим и възстановим неповторимата стопанска система на природата, учредена на естетика и баланс, която е нашият главен опора, нашата лична стопанска система и оцеляване ще бъдат застрашени “, сподели oще кралят.



На климатичната среща в Дубай България е показана от президента Румен Радев, който се чака да изнесе речта си в събота.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР