Светът е шокиран от зверствата на руската армия в украинския

...
Светът е шокиран от зверствата на руската армия в украинския
Коментари Харесай

Светът в шок от зверствата в Изюм. Путин обещаспециална опе...

Светът е шокиран от зверствата на съветската войска в украинския град Изюм, където бяха открити към 450 гроба в гората. Масовият гроб беше оголен откакто украинската войска си върна контрола над Изюм.

Европейският съюз осъди жестокостта на съветската войска по времето на окупацията на града.

Междувременно съветският президент Владимир Путин даде обещание " специфичната военна интервенция ", както той назовава войната, която води против Украйна, да продължи.
ЕС е надълбоко шокиран от всеобщия гроб в Изюм
Европейският съюз е надълбоко шокиран от откриването на стотици тела, заровени небрежно покрай Изюм в Украйна, и " осъжда тези жестокости най-категорично ". Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борелв петък, представен от Франс прес.

" Агресивната война на Русия против Украйна остави диря от кръв и опустошения... Русия, нейните политически водачи и всички, които вземат участие в продължаващите нарушавания на интернационалното право и интернационалното филантропично право, в Украйна ще бъдат държани виновни ", сподели в изказване шефът на европейската дипломация.

" Европейски Съюз поддържа всички старания в това отношение ", добави той.

" Хиляди цивилни към този момент са били убити, доста други са били измъчвани, преследвани, полово насилвани, отвличани или принудително разселени. Това нечовешко държание от страна на съветските сили... би трябвало да спре неотложно ", прикани Борел.

Украинският президент Володимир Зеленскиобяви, че " повече от 400 тела " са били открити в всеобщ гроб покрай Изюм - град, който неотдавна беше високомерен от украинската войска и върнат под контрола на Киев.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов сподели, че " 99 % от ексхумираните в Изюм тела, носят белези на насилствена гибел ".

" Има доста тела с вързани ръце зад тила, а един човек е заровен с въже към шията. Всичко демонстрира, че тези хора са били измъчвани и екзекутирани ", написа Синегубов в " Телеграм ", придружавайки посланието си със фотоси на стотиците гробове, открити покрай Изюм.
Макрон осъди най-остро жестокостите в Изюм
Френският президент Еманюел Макронв петък осъди   " най-остро жестокостите, осъществени в Изюм под съветска окупация ", съобщи Франс прес.

" Извършители на това ще би трябвало да дават отговор за дейностите си. Няма мир без правдивост ", добави френският президент в Туитър.
Путин даде обещание съветската " специфична интервенция " в Украйна да продължи
Междувременно съветският президент Владимир Путин даде обещание да продължи войната в Украйна макар неотдавнашната украинска контраатака. Той предизвести, че Москва може да усили ударите си, в случай че украинските сили се прицелят в електроцентрали или в други инфраструктурни обекти в Русия.

На конференция в петък в Самарканд след срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие Путин съобщи, че " освобождението на цялата територия " на източния украински район Донбас остава съществена военна цел на Русия.

Руският президент не вижда нужда да преразглежда " специфичната военна интервенция ", съобщи Асошиейтед прес.

" Ние не бързаме ", съобщи Путин и добави, че Москва е изпратила в Украйна единствено бойци доброволци.

Миналата седмица Русия бе принудена да изтегли силите си от някои региони в Североизточна Украйна след бърза украинска контраатака. Това е и най-големият боен крах на Москва, откогато съветските сили трябваше при започване на войната да се изтеглят от регионите покрай Киев.

" Нека да забележим по какъв начин ще се развие и по какъв начин ще приключи ", сподели Путин в отговор на въпрос за украинското контранастъпление.

Той означи, че Украйна се е пробвала да нанесе удари по гражданска инфраструктура в Русия.

" Ако обстановката се развие по този метод, нашият отговор ще бъде по-сериозен...Наскоро съветските въоръжени сили нанесоха няколко мощни удара ", сподели Путин,най-вероятно имайки поради съветските офанзиви тази седмицата против електроцентрали в северна Украйна и язовир в южната част на страната.

" Нека да ги преглеждаме като предупредителни удари ", съобщи съветският президент.

Путин твърди, че Украйна се е пробвала да извърши офанзиви наоколо до съветските " нуклеарни уреди, нуклеарни електроцентрали " и даде обещание да направи " всичко, с цел да предотврати какъвто и да е било отрицателен процес на събитията ".

" Ние ще отвърнем на удара, в случай че те не схванат, че сходни способи са неприемливи и не се разграничават от тероризма ", съобщи Путин.

Руският президент се срещна впетък с китайския си сътрудник Си Цзинпин и му благодари за " уравновесената позиция " на неговото държавното управление във връзка с войната с Киев, като в същото време добави, че е подготвен да разиска неуточнените " опасения " на Китай по отношение на Украйна.

Си изрази поддръжка за " главните ползи " на Русия, само че изрази също по този начин интерес към взаимна работа за " внасяне на непоклатимост " в международните каузи.

Отношенията на Китай с Вашингтон, Европа, Япония и Индия са обтегнати поради разногласия, свързани с технологии, сигурност, човешки права и територии.
Зеленски ще направи послание пред Общото заседание на ООН
Общото заседание на Организация на обединените нации позволи на украинския президент Володимир Зеленски да направи авансово записано послание пред годишната сесия на събранието идната седмица по видеоконферентна връзка, предадоха международните организации.

От трибуната на форума, който се открива във вторник в Ню Йорк, се чака да приказват близо 150 държавни глави и държавни ръководители, отбелязва Франс прес.

С болшинство от 101 страни членки Общото заседание реши да даде на Зеленски опцията да направи послание, макар съпротивата на Русия.

Седем страни, измежду които Русия, Сирия, Куба и Северна Корея, гласоподаваха " срещу ", а 19 се въздържаха.

Предложението да се направи изключение за украинския президент беше импортирано от над 50 страни, измежду които Украйна, Съединени американски щати, Франция, Турция, Англия, Южна Корея и Колумбия.

Беларус не съумя да прокара корекция на решението, която да позволява на водачите на всички страни да създадат видеообръщение пред Общото заседание на Организация на обединените нации, показва ДПА.

Възможността да се обърне към Общото заседание на Организация на обединените нации по видеоконферентна връзка дава на Зеленски висока политическа естрада, изключително поради това, че съветският президент Владимир Путин няма да участва на събитието.

      
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР