Светът е пълен с трудни личности, но тази, която е

...
Светът е пълен с трудни личности, но тази, която е
Коментари Харесай

6 токсични фрази на силно нарцистичните хора и как да се справите

Светът е цялостен с сложни персони, само че тази, която е невероятно да се избегне, е нарцисистът. Те нормално са най-несигурните хора в стаята, само че са открили метод да наподобяват свръхуверени.

Психолог, учещ нарцисизма, открива, че в множеството случаи мощно нарцистичните хора са майстори на така наречен газовата светлина (gaslighting) - операция, психическа токсичност. Тяхната съществена цел в една връзка е да компенсират своята неустановеност посредством управление и манипулиране на другите.

Ето шест изречения, които нарцисистите употребяват постоянно.

Как да се справите с токсичните изречения на нарцисистите

 Нарцисисти

Не желая да върша това за себе си, само че...

Изказвания като това демонстрират, че нарцистичните хора знаят, че не би трябвало да преобладават в диалога, само че въпреки всичко го вършат. Това е като псевдо-отказ от отговорност, който им дава позволение да се съсредоточат единствено върху себе си.

Как да се справите: Ако влезете в диалог с нарцисист, бъдете готови за техния час за история. Ако е забавно, чуйте. Можете даже да го третирате като лайф подкаст за живота. Но в случай че се надявате на двустранен диалог, потърсете другаде.

Съжалявам, че се чувстваш по този начин

Нарцисистите мъчно признават виновност и това е техният типичен опит за опрощение. Но в действителност е по-скоро отблъскване на номер.

С тази фраза те загатват, че вашите усеща са единствено ваши проблеми и че няма да поемат отговорност за държанието си.

Как да се оправят: Без откровено разкайване, без значение какво е закононарушението, те евентуално ще го създадат още веднъж. Препоръчителният съвет е просто да се откачите. За да избегнете пострадване в бъдеще, постоянно е най-добре да виждате хората такива, каквито са в реалност.

Защо ми причиняваш това

 6 токсични изречения на мощно нарцистичните хора

Нарцисистите имат зашеметяващата дарба да се трансформират от принудител към жертва.

Вие може да сте този, който има грип или тежка седмица на работа. Но в случай че това, с което се борите, им основава неудобства, то ще бъде завършено като техен проблем.

Как да се справите: Можете да си върнете известна мощ посредством съзнание. В противоположен случай може да откриете, че непрекъснато се чудите дали в действителност сте отговорни. Потърсете поддръжка - от терапевт или съпричастен другар, да вземем за пример - с цел да си напомните, че не сте нарушителят.

Аз съм ангажиран човек. Нямам време за това

„ Това “ може да бъде всичко – може би желаете да обсъдите план, върху който работите дружно, или ги каните на работно събитие.

Отличителните белези на нарцисиста са правото, неналичието на емпатия и неспособността да се поддържат реципрочни връзки. Те освен не са в положение да схванат потребностите на различен човек, само че и ги подценяват.

Как да се справите: Опознайте техните ограничавания. Те евентуално няма да отделят време за вас, в случай че не се нуждаят от нещо. Тези взаимоотношения постоянно са еквивалентни на наливане от пусто в празно, тъй че направете каквото можете в своя поддръжка, самостоятелна от нарцисиста.

Надявам се, че знаете с кого се забърквате

 Нарцисист

Злият близнак на това е: Ако в миналото сгрешиш с мен, ще трансформира живота ти в същински пъкъл.

Тази тактичност на висяща опасност и опцията за възмездие е методът, по който те основават заблуда за мощ и възприятие на боязън у вас. Повечето хора не желаят да се изправят пред тази хипотетична опасност, тъй че се преценяват.

Как да се справите: Това може да е тревожно, изключително в случай че имате работа с някой, който има опит в правенето на други хора нещастни. Документацията е основна. Запазете всички имейли и известия. Ако има същински проблем с сигурността, работете с локалните управляващи, с цел да изготвите проект.

Не е почтено

Нарцисистите имат вяра, че би трябвало да съществува набор от правила за тях, както и напълно обособен набор от правила за всички останали към тях. Когато би трябвало да се съобразят или има необходимо следствие, това е увещание, че те не са специфични.

Независимо дали компанията на техния другар се оправя ужасно и печели доста пари, или би трябвало да заплати санкция, тъй като се е опитал да изиграе системата и е бил заловен, можете да очаквате изявления от вида „ не е почтено “.

Как да се справите:

Вероятно можете да се изкушите да ги успокоите, може би от възприятие за виновност или с цел да избегнете спор. Но това ще сътвори неосъществим казус. Не се опитвайте да бъдете човек, който поставя старания да направи живота „ обективен “ за тях, правейки неразумни персонални жертви.

Вижте още:

- Как да различите психопата от нарцисиста;

- Как да разберем дали имаме нарцисист към себе си

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР