Светът действително се движи към Трета световна война и ние

...
Светът действително се движи към Трета световна война и ние
Коментари Харесай

Иво Христов с наратива на Кремъл: Обединена Европа води света към Трета световна война

Светът фактически се движи към Трета международна война и ние сме в нейното преддверие. Това сподели проф. Иво Христов в ефира на „ Фокус “.

По думите му украинският президент Володимир Зеленски не е свободен в изборите си. И посочи, че в " Давос по-скоро бих слушал Кисинджър, в сравнение с лица като Зеленски “, разяснява още Христов. Той посочи, че в случай че нещата не престават с този интензитет и с липса на стратегически потенциал Обединена Европа води света към трета международна война - разказ, който изцяло съответствува с внушенията на Путин и режима в Кремъл.

„ Кисинджър сподели нещо доста просто и ясно: събудете се, спрете с нелепостите, тъй като ще ни вкарате в международна война. Има няколко бих споделил медицински обстоятелства. Първият е, че Русия е там, където е, второ – че тя е безвъзвратен геополитически фактор и от нея зависи салдото и сигурността на Европа, трето – че Украйна би трябвало явно да преглътне мъчителни териториални загуби, в случай че не желае да преглътне изобщо ликвидирането на украинската държавност. А като виждам, украинските елити тласкат настойчиво нещата точна нататък. Четвърто, несъмнено, че сериозните субекти на интернационалната политика – Съединени американски щати, Русия и Китай, явно би трябвало да вземат ограничения за попречване на ескалацията, защото светът фактически се движи към Трета международна война и ние сме в нейното преддверие “, изрази опасенията си той.

Всъщност изявлението на сходни тези напълно не са изненада, защото Иво Христов не крие своята особена обвързаност към Русия и не един път - по кое време гласно, по кое време мълчешком - оправдава войната, която Путин стартира в Украйна. Затова и толкоз свободно си разрешава да приказва неоправдателно за Обединена Европа, която видите ли ни води към Трета международна война..., пропускайки, кой я стартира.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР