Свекърът на убитата по особено мъчителен начин Евгения Владимирова може

...
Свекърът на убитата по особено мъчителен начин Евгения Владимирова може
Коментари Харесай

Юристи пред Lupa.bg: Свекърът на убитата Евгения може да отърве затвора

Свекърът на убитата по изключително непосилен метод Евгения Владимирова може да не бъде осъден за гибелта й. Пламен Владимиров е оказал помощ на сина си Орлин да се отърват от натрупа на младата жена. Ако съдът на втора инстанция реши, че дейностите на някогашния дансаджия могат да се одобряват за персонално укривателство, това значи, че той няма да бъде наказан. Това позволиха пред Lupa.bg столични адвокати.



„ Пламен Владимиров е татко на килъра, което е задоволително, с цел да не отиде в пандиза. Ако не бяха родственици, той щеше да бъде зад решетките най-малко 5 година по член 294 от Наказателен кодекс. Така излиза, че свекърът е отговорен, само че ненаказан ", обясниха юристите.

Пускането на Владимиров – старши на независимост предходната седмица е знак на съда, че по отношение на него няма да се приложи цялата суровост на закона. Разклатеното здраве на свекъра на Евгения е главният претекст на магистратите да го извадят  от ареста против 5 000 лева

На първа инстанция бащата и сина получиха пожизнен затвор. Родителите на Евгения са в потрес от излизането от килия на техния сват..

Адвокатът на фамилията Ивайло Найденов сподели, че здравословното положение на Пламен Владимиров е коментирано и преди и че е било такова и тогава, когато е следил снаха си, и когато е помагал на сина си в осъществяване на закононарушението. „ Вината на Пламен Владимиров е по-голяма даже от виновността на Орлин Владимиров ”, счита той.

Приятел на Евгения показа, че не е имало някакви знаци в държанието на Орлин преди да извърши закононарушението. Детето й е травмирано, а брат й се грижи за него, показа той. Георги Георгиев изрази опасения, че доживотната присъда може да се понижи на 20 години, а на 10-ата година да бъде пуснат пандизчията. Според него ще е призрачен сън за детето, в случай че бащата тогава желае да получи родителските права.

Георгиев запита за какво съвещанието е било закрито. “Остават подозренията, че има нещо неправилно или мощно въздействие на Държавна сигурност, защото бащата – палач е бил чиновник там. Дали не избавят към момента остатъците от Държавна сигурност в сегашната власт ”, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР