Свеждане на глобалното затопляне на до 1,5 градуса по Целзий

...
Свеждане на глобалното затопляне на до 1,5 градуса по Целзий
Коментари Харесай

Бизнесът по света с призив към държавите да се борят с климатичните проблеми

Свеждане на световното стопляне на до 1,5 градуса по Целзий е ограничаване, а не цел. Това се споделя в взаимна позиция на огромни международни компании и институции, адресирана до държавните управления по света. В нея фирмите насочат апел към държавните управления да съблюдават уговорките си в битката с климатичните промени, съобщи Франс прес.

Призивът е подписан от представители на 200 компании и институции, измежду които Международната комерсиална камара, Ейч енд Ем, ИКЕА, Майкрософт, Нестле, Волво, Байер, Електрисите дьо Франс и други Някои от тези компании са от браншове, упреквани, че вредят с производството си на околната среда. 

" Нуждаем се държавните управления, като се стартира от тези на най-напредналите стопански системи в света, да съблюдават уговорките да лимитират стоплянето на 1,5 градуса по Целзий и да работят бързо, с цел да приложат на процедура този ангажимент ", се споделя в текста.

" Това е една значима самодейност, която акцентира, че ние би трябвало да гледаме на 1,5-те градуса не като на цел или на нещо неразбираемо, а като на предел за един свят, в който може да се живее ", сподели някогашната президентка на Ирландия Мери Робинсън, която оглавява по този начин наречената " Група на мъдреците ", учредена от Нелсън Мандела и сплотяваща към идеята за мир някогашни държавни и държавни ръководители.

Парижкото съглашение за климата от 2015 година цели да ограничи световното стопляне под 2 градуса по Целзий, в случай че е допустимо до 1,5 градуса по отношение на прединдустриалната епоха.

Призивът на фирмите е ориентиран главно към тези държавни управления, които към момента не са актуализирали националните си цели в тази тенденция, както дадоха обещание, че ще го създадат на миналата конференция за климата, тази в Глазгоу. Призивът се насочва главно и към  Г-20, която има среща на върха на остров Бали идната седмица, сподели Робинсън.

" Наистина е значимо държавните управления да стартират да гледат съществено на отговорностите си за понижаване на половина на международните излъчвания на парникови газове до 2030 година А вместо това в този момент тези излъчвания се усилват и това е полуда ", добави Робинсън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР