Свършихме всичко, което сме обещали – 6,5 милиона лева, работи

...
Свършихме всичко, което сме обещали – 6,5 милиона лева, работи
Коментари Харесай

Правим всичко за Рилската света обител, обяви премиерът

Свършихме всичко, което сме дали обещание – 6,5 милиона лв., работи се. А в сряда на съвещанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител – 1,62 млн. лева за пречиствателна станция. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Рилския манастир, където при започване на месеца пое ангажимент за подсилване на срутищата на пътя за Светата обител, за построяването на пречиствателна станция за отпадните й води, както и финансова помощ от 600 000 лв. за манастира за осъществяването на строителна реорганизация и художествена реституция.

Днес започнаха строителните работи в 250-метровия сектор при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се правиха подготвителни действия. Укрепването се осъществя от „ Автомагистрали “ ЕАД и цената на плана е близо 6,5 милиона лв..

„ Ще работим по-бавно, с цел да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас “, уточни Борисов в Рилския манастир.

По време на предходното си посещаване в манастира на 2 юни министър председателят Борисов разпореди персонално на регианалния министър Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на казуса поради свлачището.

Борисов сподели още, че с построяването на локалното пречиствателно оборудване реката край Светата обител ще остане чиста.

В Рилския манастир министър председателят Борисов възпламени свещ и бе осведомен от Адрианополския свещеник Евлогий за налагащите се реставрационни действия в манастира.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР