Свърши един етап от историята на България, революцията свърши. През

...
Свърши един етап от историята на България, революцията свърши. През
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Корнелия Нинова се намира в своя политически залез

" Свърши един стадий от историята на България, революцията свърши. През 2020 година българите направиха гражданска война – излязоха на площадите и спокойно смъкнаха държавно управление. В момента никой не можи да ги извика на протест. Те гледат деликатно и ще санкционират и награждават на 2 октомври, в случай че приемем условно, че това ще е датата на изборите ". Това разяснява по NOVA социологът Андрей Райчев.

И добави: " Ние сме лъгана нация с две фокуснически изречения не става. След революцията това ще е разликата. Българинът ще гледа прагматично и мисли ".

Относно Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова Райчев разяснява, че водачът на партията се намира " в своя политически залез ". " Тя направи доста неправилен залог и той не излезе. Беше сигурна, че когато влезе, ще оцелее до към 2024 година Всичко, което тя направи, е основано на това съмнение. Тя обаче не се притисна към десните, а към центристите, които отидоха в дясно, станаха най-антируската партия и тя се оказа техен съдружник. Сега Нинова под паника се пробва да прави противоположното. Гордее, че производството се е вдигнало, само че това е по този начин поради износа на оръжие. При нейния електорат аз не мога да си показва на какво разчита тя сега ", предвижда той.

По думите му отсега нататък ни чака фрагментиран парламент. " Не виждам вид, при който в България да се сформира партия, която да стане любим или да са две огромни, които както през 90-те да си разменят местата ", счита социологът.

" У нас има 5 млн. гласоподаватели. 60 на 100 не е по никакъв начин ниска интензивност. 50 на 100 са към 2 млн. и половина – толкоз настояват социолозите, че в този момент ще се явят. Аз не съм толкоз сигурен, че ще са толкоз, тъй като времената са бурни и могат да се политизират ", сподели още Андрей Райчев.

" След изборите пред България има два разновидността. Единият е страната ни да влезе в дълга неустойчивост и малоумно каране, евентуално е това да се случи. Аз обаче се надявам да има разсъдък и да се направи огромна постоянна коалиция най-малко за 1-2 години, до момента в който има рецесия. Защо това да не са двете огромни партии - " Продължаваме Промяната " и ГЕРБ? Друг излаз няма. Другият вид са избори, избори и слаби служебни държавни управления ", разяснява Райчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР