Сваленото оня ден ръководство на Булгаргаз май защитавало не българския

...
Сваленото оня ден ръководство на Булгаргаз май защитавало не българския
Коментари Харесай

Превзета държава – това е положението. Кой кому ще потърси отговорност, след като начело на прокуратурата е личният Каскет на Шиши и на Баце

Сваленото оня ден управление на Булгаргаз май защитавало не българския държавен интерес, а интереса на непознати страни и корпорации. Добро утро! То да беше единствено Булгаргаз…

Във всеки един бранш на националната стопанска система господства по някоя олигархична конструкция, следена от хора, сходни на Черепа, Домусчиев, Шиши и прочие доближени до властта мега-бизнесмени.

Техни фрагменти от години са инфилтрирани в държавните органи, които би трябвало да управляват активността им. Така те се самоконтролират и си назначават по високите чиновнически позиции хора от личните си банки с фрагменти. Киро Канадеца самичък се убеди в това, откакто се оказа, че сякаш е на власт, а май не може да ръководи. Спомнете си какви борби се организираха за възвръщане на държавния надзор върху Българската банка за развиване /ББР/, която се оказа частен офис на свине, вълци и прочие животни. Ами борбите за възвръщане на контрола върху Държавната консолидационна компания /ДКК/?

Превзета страна – това е ситуацията. Кой кому ще потърси отговорност, откакто отпред на прокуратурата е персоналният Каскет на Шиши и на Баце. Един образец в областта на далекосъобщенията и медиите: БТК /Виваком/ и А1 на процедура държат напълно телекомуникациите и медиите в БГ, тъй като с изключение на на gsm-мрежата са притежатели и на двете най-големи медии – надлежно Нова телевизия и БТВ. Държавните органи, които би трябвало да управлява активността им – Съвет за електронни медии, КРС, Комисия за защита на конкуренцията се състоят от фрагменти, които преди всичко са назначени от притежателите на БТК и А1 – те държат и хляба, и ножа.

Кога ще забележим справедливи и безпристрастни медии, които няма да манипулират всеобщо публичното мнение, да вземем за пример на тематика Ковид-пандемията: тъкмо в никакъв случай. Енергетиката ни също е завладяна от дълго време, а съставът на държавните контролни органи и компании е най-обикновен слугинаж на корпорациите.

Как ще се разчистят тия авгиеви обори, дето Баце ги сътвори, по какъв начин ще се отвоюва страната от корпорациите – акълът не ми стига. Стискам палци на Киро Канадеца, който демонстрира хъс да се пребори с тия нагли лапачи, въпреки и да съм доста песимистичен за крайния му триумф.

Емил Василев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР