Сувалкският коридор е територия на потенциално военно стълкновение между Русия

...
Сувалкският коридор е територия на потенциално военно стълкновение между Русия
Коментари Харесай

Москва може да отреже балтийските държави от НАТО в случай на война за Сувалкския коридор

Сувалкският кулоар е територия на евентуално военно сблъскване сред Русия и НАТО. Ако Москва се реши на директни бойни дейности с Алианса, спорът може да се случи точно там. Русия може да се опита по този кулоар да прокара сухопътна връзка до Калининград през Беларус и да отреже балтийските страни от НАТО. Това разяснява като подчертава, че Сувалкският корудор ще стане цел № 1 при положение за Русия при положение, че се реши на директна военна борба с НАТО.

" Разположеният на югоизточната граница на Литва град Друскининкая гледа към тясна линия от стратегическа територия, известна като коридора Сувалки. Западните военни планиращи предизвестяват, че регионът евентуално ще бъде една от първите цели на съветския президент, в случай че той в миналото реши да ескалира войната в Украйна в директен конфликт с НАТО ", пишат от Politico.

Журналистите считат, че по този метод Москва може да се опита да построи сухопътен кулоар до Калининград от Беларус и да отреже Латвия, Литва и Естония от НАТО и Европейския съюз.

Бившият пълководец на американските войски в Европа Бен Ходжис съобщи, че в случай че руснаците и беларусите съумеят да затворят коридора Сувалки, балтийските страни ще бъдат откъснати от Европейския съюз и Северноатлантическия алианс.

Според него коридорът Сувалки е стратегически значим регион. В случай на блокирането му западният свят ще се сблъска със съществени проблеми.

" Коридорът Сувалки е основен. Тази тясна част от полска и литовска територия сред Беларус и Калининград е от стратегическо значение, тъй като, както знаете, това е сухопътната връзка сред нашите балтийски съдружници (Литва, Латвия и Естония) и останалата част от НАТО и Европейски Съюз. Ако бъде затворен или блокиран от силите на Руската федерация и Беларус, ще имаме същински проблем ", акцентира Ходжис.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР