Сушените плодове са ценен хранителен продукт и това е известно

...
Сушените плодове са ценен хранителен продукт и това е известно
Коментари Харесай

Сушените плодове - алтернатива на тортите

Сушените плодове са скъп хранителен артикул и това е известно от дълбока античност. За това свидетелстват археологически находки.

Хората от дълго време са разкрили, че слънчевата светлина и въздухът са способни да удължат живота на някои растения до идващото събиране на реколтата.

Съвременният метод на живот трансформира сушените плодове в в действителност скъп артикул, тъй като те съчетават в себе си обичания на доста хора сладостен усет и в това време са потребни за здравето.

Сушените плодове са обезводнени до двадесетпроцентно наличие пресни плодове. Затова калоричността на сушените плодове е доста висока – 275 калории на 100 грама.

 Сушени Сливи

В сушените плодове няма стабилизатори, консерванти, оцветители, емулгатори и нитрити. Те могат да бъдат наречени натурална биодобавка. Естествено, в процеса на изсушаване част от потребните субстанции се губят.

Но скъпите микроелементи като калций, желязо, натрий и магнезий, а също по този начин целулоза и пектин се резервират в цялостния си размер. Затова сушените плодове са същински концентрат на потребни субстанции.

Така да вземем за пример единствено петдесет грама сушени вишни са в положение на задоволят дневната ви потребност от кобалт, витамин В6 и магнезий, а няколко сушени кайсии – потребността от калий и желязо.

Ако изяждате всеки ден по пет сушени сливи, смокини, кайсии или фурми, можете да забравите проблемите със стомаха – растителните нишки, които се съдържат в сушените плодове, се грижат за положителното храносмилане.

 Сушени Смокини

След 10 дни, в случай че не прекъсвате цикъла на зареждане със сушени плодове на организма си, ще видите по какъв начин тенът ви ще стане по-свеж, а косата и ноктите ще укрепнат.

Това се дължи на калция, който се съдържа в сушените плодове. Винаги, когато ви се яде нещо сладко, хапнете сушени плодове вместо парче торта. Въпреки че са много калорични, сушените плодове, за разлика от сладкишите, зареждат тялото с скъпи субстанции.

Преди да изядете плодовете, ги измийте добре и по-късно ги накиснете за няколко минути в студена вода – по този начин ще се усвоят по-добре от организма ви. Ако желаете да ядете компот от сушени плодове, не ги варете, а просто ги залейте с гореща вода и ги похлупете с похлупак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР