Суперзвездата на снукъра Рони О'Съливан се класира на финала на

...
Суперзвездата на снукъра Рони О'Съливан се класира на финала на
Коментари Харесай

Рони О'Съливан се протяга към първа титла за сезона

Суперзвездата на снукъра Рони О'Съливан се класира на финала на Откритото състезание на Уелс след безапелационна победа с 6:1 над Марк Уилямс в популярната зала " Селтик Манър Ризорт ". Изненадващо съперник на Ракетата в борбата за трофея ще бъде международният номер 81 Джордан Браун, който със същия резултат отстрани Стивън Магуайър в другия полуфинал. Двамата ще се изправят един против различен от 15 и 21 часа в блян да завоюват 9 от най-много 17 фрейма и топ премията от 70 000 паунда.

Who will at Celtic Manor? and meet in the final of the Welsh Open at 1pm & 7pm!

Watch the live on BBC Wales / /
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Гения от Чигуел е четирикратен победител в шампионата и с нов триумф би изравнил върха в това отношение на Джон Хигинс, до момента в който за Браун това е първи край на ранкинг шампионат.

Резултатът в полуфиналната борба сред Рони и Уилямс можеше да бъде и много по-оспорван, само че Уелския змей не можа да направи по-голям брейк от 17 точки след първия фрейм, когато потегли безапелационно с поредност от 73. Той имаше благоприятни условия в съвсем всички последващи партии, само че не съумя да ги осъществя и О'Съливан се възползва от грешките му. Досега в конкуренцията Рони е изгубил единствено два фрейма и е явен любимец за купата, която би била първа за него през сегашния сезон.

Любопитното е, че Браун е 81-ви в международната класация, само че към този момент е в топ 16 на едногодишната и надлежно заслужи място в Шампионата на играчите идната седмица, до момента в който Магуайър загуби опцията да се вреди. Браун едвам предишния месец на Германския Мастърс доближи първия ранкинг четвъртфинал в кариерата си, тъй че се любува на най-успешния си интервал при експертите.
" Само преди три години работех в бензиностанция и ставах в 5:30 всяка заран, тъй че е цялостна полуда като си помисля до каква степен стигнах. Невероятно е да съм на ранкинг край, всичките ми саможертви се отплатиха, ще бъде ужасно преживяване да вземам участие в Шампионата на играчите ", разяснява новобранецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР