Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси отбеляза важен и красив гол, с

...
Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси отбеляза важен и красив гол, с
Коментари Харесай

Меси повтори най-новия рекорд на Роналдо, но чрез асистенции

Суперзвездата на АржентинаЛионел Меси означи значим и хубав гол, с който даде задатък на своя отбор против Мексико, само че също по този начин имаше и принос за второто попадение, когато асистира на Енцо Фернандес за крайното 2:0.
 Меси продължава да чупи върхове. Ще му оказват помощ ли да сбъдне огромната си фантазия? Меси продължава да чупи върхове. Ще му оказват помощ ли да сбъдне огромната си фантазия?
Това беше шеста асистенция за Меси на Световни шампионати. Първата от тях е на Мондиал 2006 и от този момент насам той не пропуща да асистира най-малко за един гол на всяко Световно състезание, в което е взел участие. Така нападателят стана първият състезател с асистенции на пет Мондиала. Любопитното е, че единствено преди няколко дни огромният му противник Кристиано Роналдо сложи сходен връх, откакто стана единственият футболист с попадение на пет Световни шампионати.

Междувременно, мексиканецът Андреас Гуардадо също сложи достижение в снощния мач, защото е едвам шестият състезател с мач на пет Мондиала. Така той се причисли освен към Меси и Роналдо, само че също по този начин към Лотар Матеус и сънародниците си Антонио Карбахал и Рафаел Маркес, които са останалите взели участие в подобен брой издания на шампионата.

Всички асистенции на Лионел Меси на Световни шампионати:

Една за успеха с 6:0 над Сърбия и Черна гора (Мондиал 2006)

Една за успеха с 3:1 над Мексико (Мондиал 2010)

Една за успеха с 1:0 над Швейцария (Мондиал 2014)

Две за загубата с 3:4 от Франция (Мондиал 2018)

Една за успеха с 2:0 над Мексико (Мондиал 2022)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР