Суперскъпото съоръжение не можело да приеме международния мач България –

...
Суперскъпото съоръжение не можело да приеме международния мач България –
Коментари Харесай

„Колежът“ бил опасен въпреки похарчени над 60 млн.

Суперскъпото оборудване не можело да одобри интернационалния мач България – Унгария

Кметът на Пловдив Костадин Димитров разгласи в изявление пред Българска национална телевизия, че към този миг няма смяна в мнението на общината и евроквалификацията България – Унгария не може да се играе на стадион “Христо Ботев ”.

Също по този начин градоначалникът прибавя, че към този момент нищо не постанова смяна на позицията.

Димитров обаче посочи, че на следващия ден събира своя екип и ще се вземе най-хубавото решение за града и страната.

„ Фактологията е следната: в петък ние получихме писмо от изпълнителя, което ясно демонстрира, че стадионът е рисков. Имахме и информация с Министерството на вътрешните работи, с шефа имахме замяна на преписка, която упоменава по някакъв метод и терзание за сигурността на жителите на Пловдив “, сподели Димитров.

„ На база на тези два обстоятелството и това, че Българският футболен съюз закъсня с подаването на тяхното заявление, ние в петък издадохме неспособност за провеждането на тази среща на територията на обичания ни стадион “Христо Ботев ”. Оттук нататък в съботните и неделните дни администрацията не работи и ние не можем да променим нашето си мнение. Освен това нямаме постъпили публични данни и нищо не постанова тази смяна до този миг “, продължи кметът на Пловдив.

„ Работим въз основата на документи и фактология. Не работим въз основата на някаква насила. Така че се надявам в действителност да имаме нужните доказателства и обстоятелства в която и да е от двете направления “, добави той.

„ Утре сутринта още веднъж ще се срещнем с обстоятелствата. Ще събера екипът, който работи в петък, и през вчерашния ден имахме кореспонденции по телефоните, и се надявам да вземем най-хубавото решение за града и надлежно за страната “, съобщи Костадин Димитров.

Междувременно излезе запис на телефонния диалог сред строителя на „ Колежа “ Илиян Филипов и заместител изпълнителния шеф на българския футболен съюз Христо Запрянов. Както е известно, Филипов упрекна Запрянов, че го е заплашвал по телефона, а от своя страна той отговори, че това е откровена неистина и ще заведе дело.

Ето и телефонния диалог сред двамата, чийто аудио запис бе оповестен от Българска национална телевизия.

Запрянов : Здравейте, Христо Запрянов се споделям, заместител изпълнителен шеф на футболния съюз съм. Чета, че българският футболен съюз ви е подал някакво писмо, което вие не сте били съгласни да подпишете и по този начин нататък, а до колкото знам това не е истина.

Филипов:  Не знам къде четете това изявление. Аз споделих, че с българския съюз нямам връзки. Отговарям пред Община Пловдив и не мога да давам отговор пред различен.

Запрянов : Аз ви разбирам, ние сме в непрекъснат контакт. Писмото, което е било изпратено, сте го написали вие.

Филипов : Няма изпратено писмо до Общината, нещо бъркате нещата. Не знам кой ви е споделил такова нещо. Гонзо ми се обади и ми сподели да пусна писмо до него. Като видях, че е българският футболен съюз споделих, че не мога. Изпратих го по вайбър и го е рапространил, като няма никакви подписи и ме е вкарал във филм. Ако ми се разпореди какво би трябвало да направя от Общината, ще се направи. Бяхме в полицията и споделих, че се строи.

Запрянов:  Аз ви запитвам за вашето мнение, тъй като нали разбирате, че в случай че се твърди, че мач сред България и Унгария без аудитория е рисков, ние като футболна институция би трябвало да затворим стадиона за идната една година, до момента в който не стане подготвен, както и този на Локомотив.

Филипов : Айде да не влизаме в този звук, тъй като и Гонзо ми сподели тези думи. Нищо общо няма мач за УЕФА с подобен във вътрешно състезание. В момента говорите като Гонзо и гледайте да не излезе някъде. Ако ще бъде в тази тенденция, затварям и това е. Ще налеете огън в цялата футболна общност в Пловдив.

Примопняме, че на 8 юни тази година Общинският съвет на Пловдив гласоподава да обезпечи още над 6,1 милиона лв. за цялостното довеждане докрай на стадион „ Христо Ботев “.

Сумата ще бъде  платена през идващите 2 години – 3 милиона лв. през 2024 и малко над 3,1 милиона лв. през 2025 година.

Така цялостната реорганизация на оборудването възлиза на над 60 милиона.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР