Супер звездата ни в баскетбола Александър Везенков осъзнава, че новият

...
Супер звездата ни в баскетбола Александър Везенков осъзнава, че новият
Коментари Харесай

Везенков: Опитът не се купува! Почвам в НБА от нулата, но със самочувствие

Супер звездата ни в баскетбола Александър Везенков осъзнава, че новият му тим Сакраменто Кингс желае да направи крачка напред, откакто приключи на трето място в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) през предишния сезон и стигна до плейофите за първи път от 16 години насам.

" Познавах треньора Майк Браун от момента, в който пристигна в Гърция. Със сигурност ми демонстрираха, че са удовлетворени от мен и, че имат вяра в миг. Ръководството, треньорите, всички ", сподели Везенков в изявление за профилираното издание Eurohoops.net и добави: " Нямам самообладание да стартира да работя с тима. В момента работя самостоятелно в България. Отивам в тим, който имаше сполучлив сезон. Летвата е сложена доста високо. В предходните години отборът имаше проблеми и не можеше да стигне до плейофите. Така че сигурно летвата е сложена доста високо. Знам, че нищо не идва незабавно на момента. Всяко ново място си има особености, към които би трябвало да се адаптираш, само че аз съм преживявал сходни неща в кариерата си. Настроен съм положително и не преставам да работя както и до момента. С малко шанс, уповавам се, че всичко ще се получи добре. "

" Получих доста почитание и обич от Олимпиакос. Говорих с множеството хора в клуба и те схващат решението ми ", съобщи българинът за някогашния си гръцки тим Олимпиакос. " Всички желаеха да остана, само че знаеха, че да подпиша със Сакраменто е най-хубавото за бъдещето ми, да преследвам фантазиите си. Дадох да се разбере, че каквото и да стане, желая да чуя офертата на Сакраменто. Това беше мъчно решение, само че мисля, че е вярното. Това, което ще ми липсва е всекидневието с Олимпиакос. Особено в последните две години. Обстановката в Сакраменто е сходна на тази в Олимпиакос. На всяко равнище. Изглежда имат сходна фамилна атмосфера и това ми харесва ", продължи Александър Везенков, който се връща в Калифорния през август.

По мотив присъединението си към Сакраменто Кингс, баскетболистът разяснява: " Това е фантазия и капацитет. Защото не отивам просто да изживея фантазията за НБА. Във всяка фантазия виждам капацитет, който може да те научи на нещо и да помогне за развиването ми. Не отивам в Съединени американски щати единствено, с цел да се върна бързо. Искам да бъда тестван в НБА. За всичко мисля положително. Ще стартира от нулата. Сега работата ще бъде още по-голяма. Знам през какво съм минал и какъв брой доста съм работил. Не може да си купиш опит. Мисля, че събитията са допустимо най-хубавите. Когато бях на 19 години, не бях подготвен за гръцката лига. Когато напуснах Барселона, даже нямах самочувствие. Просто беше друго. "

" В НБА не се интересуват от възрастта и какъв брой си млад. Очевидно, когато си натрупал опит, виждаш какво е равнището ти в играта. Мисля, че опитът е нещо значимо и, че Евролигата носи нещо в допълнение. Късметът също играе роля. Може да си страховит в един тим, само че да не можеш да играеш в различен. Моята цел е да ставам по-добър и по-добър, да покажа неизменност. Това е нещо, което научих в Олимпиакос че до момента в който тимът побеждава, всеки е значим и всеки способства. Видях, че би трябвало да се развъртвам още. Отивам в НБА със самочувствие. Може да съм новобранец, само че имам опит и съм работил крепко, тъй че увереността ми набъбна. Ще върша това, което постоянно върша. Напрежението може и да не е същото като в Олимпиакос, само че аз самичък желая от себе си да ставам по-добър ", сподели още Везенков.

За позицията си в системата на Сакраменто, той добави: " Още не сме говорили по тази тематика. Влизаш и играеш, без значение на каква позиция. Те играят много прекрасен баскетбол, бърз баскетбол. Мисля, че това е тим, който ми подхожда и ще помогне на личните ми характерности. Ще се концентрираме върху това, което върша добре. Различно е да отидеш в тим, който е приключил сезона на трето място в конференцията си. Аз обичам конкуренцията и желая да надвивам. Адаптирането ще ми е малко мъчно и ще е нужно време. Трябва да се вършат главните неща, до момента в който се концентрираш върху мощните си страни и да имаш шанс за нещо по-голямо. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР