Сумата на договора с Турция за руските ракетни системи С-400

...
Сумата на договора с Турция за руските ракетни системи С-400
Коментари Харесай

Сделката с Турция за руските системи С-400 надхвърля 2 млрд. долара

Сумата на контракта с Турция за съветските ракетни системи С-400 „ Триумф “ надвишава 2 милиарда $, заяви генералният шеф на държавната „ Ростех “ пред ТАСС.

Наскоро помощникът на съветския президент по военно-техническите въпроси Владимир Кожин съобщи в изявление за осведомителната организация, че Русия и Турция са подписали контракт за доставката на С-400 и се приготвя осъществяването му. По-късно Кожин добави, че Анкара към този момент е платила част от сумата.

Зам.-шефът на турския Секретариат по отбранителна индустрия Исмаил Демир сподели, че доставките на ракетните системи ще стартират през идващите 2 години.

С-400 " Триумф " е зенитна ракетна система с огромен обхват, призната на въоръжение през 2007 година Предназначена е за заличаване на самолети, крилати и балистични ракети, в това число със междинен радиус, може да се употребява и за наземни обекти.

През април зам.-шефът на съветските Въздушно-космически сили Виктор Гуменний заяви, че на въоръжение влизат и ракети за С-400, способни да унищожат цели в близкия космос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР