Султан Ахмед бин Сулайем - главен изпълнителен директор на Dubai

...
Султан Ахмед бин Сулайем - главен изпълнителен директор на Dubai
Коментари Харесай

Пристанищен оператор от Дубай проучва българските портове

Султан Ахмед бин Сулайем - основен изпълнителен шеф на Dubai Ports World и един от най-влиятелните предприемачи от Обединените арабски емирства, гостува у нас и в поредност срещи изследва опциите за развиването на България като логистичен център за транспорт на артикули към Европа.

Бизнесменът се срещна с президента Румен Радев и разиска с него вероятностите за одобряването на България като районен логистичен център за транспорт на артикули от Азия към Европа.
Компанията Dubai Ports World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в разнообразни елементи на света.
Стратегическото разположение на страната ни сред Европа и Азия и висококвалифицираните фрагменти у нас основават отлични предпоставки за избора на България като районен логистичен център.
Султан Ахмед бин Сулайем е подчертал интереса на Dubai Ports World за вложения в българските пристанища и за основаването на високотехнологични логистични центрове в разнообразни градове на страната. По думите му потреблението на българските пристанища по река Дунав дават опция за бърз достъп до останалите европейски страни.

Това посещаване е продължение на по-ранни срещи на представители на компанията - през април, у нас. Тогава министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с управлението на DP World за Европа и Русия и посочи стратегическото място на България като директен център сред пазарите на Европейския съюз, Близкия Изток, Северна Африка, Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело. Той е отбелязал и политиката на българската страна да влага в развиването на съвременна и съответна транспортна и логистична инфраструктура, а и обстоятелството, че през страната ни минават значими транспортни коридори и разполагаме с две пристанища на Черно море - Варна и Бургас. Ръководството на компанията е било осведомено и с програмата за създаване на индустриалните зони и пристанищата по река Дунав, където има сериозен капацитет.

На мениджърите на DP World за Европа и Русия са били показани и тласъците, които българското държавно управление дава за вложения: ускорени административни услуги, опция за придобиване на парцели държавна или общинска благосъстоятелност при преференциални условия (както за продажба, по този начин и за право на градеж и дълготраен наем), финансова поддръжка за построяването на нужната инфраструктура и за образование на личен състав, отчасти възобновяване на направените наложителни осигурителни вноски и други.

Компанията DP World има основна роля за реализирането на международната търговия и е неразделна част от веригата на доставките. Тя ръководи голям брой свързани бизнеси - от морски и вътрешни терминали, морски услуги, логистика и спомагателни услуги до софтуерни решения за търговия. Компанията има портфолио от 78 опериращи морски и вътрешни терминали, подкрепени от над петдесет свързани действия в 40 страни на шест континента, със доста наличие, както на бързоразвиващи се, по този начин и на зрели пазари. DP World употребява разнообразни форми за благосъстоятелност и съдействие - 100% благосъстоятелност, съдействие с локален сътрудник, държавното управление или локална конструкция и други. В тази връзка компанията може да бъде гъвкава и да употребява най-подходящата форма на съдействие, според от локалното законодателство. Това е отбелязал тогава основният изпълнителен шеф и ръководещ шеф на DP World Англия за Европа и Русия Рашид Абдула. Заедно с него в София бяха пристигнали и Мобола Ике - управител "Бизнес развиване " на DP World за Европа и Русия, Козмин Карстеа - ръководещ шеф на DP World-Констанца и други мениджъри.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР