Сухопътна военна операция в Сирия е възможна по всяко време,

...
Сухопътна военна операция в Сирия е възможна по всяко време,
Коментари Харесай

Турците може да нахлуят в Сирия всеки момент

" Сухопътна военна интервенция в Сирия е допустима когато и да е ", съобщи през днешния ден Ибрахим Калън, непосредствен консултант на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме да поддържаме политическия развой ", почнал в края на декември на срещата сред турския и сирийския министър на защитата в Москва, увери той.

" Но сухопътна интервенция е допустима когато и да е, според от равнището на получените закани ", съобщи Калън пред публицисти от няколко задгранични медии, в това число Агенция Франс Прес.

Калън сподели още, че среща на външните министри на Турция и Сирия може да се състои през втората половина на февруари.

" Искаме сигурност по границите си ", сподели той, визирайки наличието на кюрдски сили на сирийска територия.

" Никога не се целим в ползите на сирийската страна или на сирийските цивилни жители ", акцентира президентският представител.

Но гаранциите за сигурност, обещани от Русия и Съединени американски щати след последната турска атака в Сирия през 2019 година, " не са изпълнени ", а кюрдските бойци не са се изтеглили на 30 км от границата, както беше дадено, сподели той.

От своя страна сирийският президент Башар Асад предизвести в четвъртък, че всяко доближаване с турския му сътрудник би трябвало да има за авансово изискване " прекратяването на турската окупация " в Северна Сирия.

От 2016 година насам Турция е подхванала три офанзиви на сирийска територия против кюрдските сили в северната част на страната, които й разрешиха да управлява гранична линия в Сирия.

От 2011 година насам Анкара се е утвърдила като главен покровител на бунтовниците, които се борят против режима в Дамаск, отбелязва организацията.

Калън съобщи също, че идващите президентски избори в Турция ще се проведат през май, а не през юни, както беше планувано в началото, като посочи, че датата към момента не е избрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР