Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital,

...
Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital,
Коментари Харесай

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, създателят на банкрутиралата крипто компания Three Arrows Capital, публично е задържан в Сингапур. Всъщност в отчет на Bloomberg се показва, че създателят на хедж фонда е бил арестуван при опит да напусне страната.

Компанията, която е натоварена с ликвидацията на сдружението, Teneo, заяви, че е получила заповед за задържане на създателя. Освен това заповедта е издадена, откакто Джу не е извършил условията на настоящото следствие за разпродажба. Впоследствие в отчета се отбелязва, че създателят е наказан на четири месеца затвор.

В това, което сигурно е значимо развиване за компанията, Су Джу, създателят на Three Arrows Capital, публично е задържан. Всъщност Джу е бил арестуван рано в петък на летище Чанги. Според няколко отчета той се е опитал да избяга от страната.

Задържането идва в миг, когато против Джу са наложени обилни наказания. По-конкретно, тези наказания бяха издадени както на него, по този начин и съоснователят на компанията Зак Дейвис от Паричния орган на Сингапур (MAS) този месец.

Крипто хедж фондът се срина предходната година на фона на общия спад на пазара. Преди срутва на цифровите активи LUNA и Terra компанията имаше активи на стойност над $550 милиона. Впоследствие компанията претърпя големи загуби, което докара до личния ѝ провал.

Съобщава се още, че Джу е отказал да сътрудничи на ликвидаторите в хода на следствието, което е довело до издаването на заповедта против него. Впоследствие е застрашен от четири месеца затвор, а Дейвис е изправен пред сходна заповед против него. Понастоящем той към момента не е арестуван.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР