Стягайки куфара си за дългоочакваната почивка, последното, за което мислим,

...
Стягайки куфара си за дългоочакваната почивка, последното, за което мислим,
Коментари Харесай

Какви лекарства да сложим в аптечката за почивката

Стягайки куфара си за дълго чаканата отмора, последното, за което мислим, е опцията от заболяване по време на пътуването. Ако ще прекарате отпуската в градска среда, това може да не е проблем, само че отмора измежду природата, надалеч от обитаемо място с лекарска помощ и аптека, изисква аптечка за първа помощ при потребност.

Какво да сложите в своята аптечка по този начин, че да прекарате спокойна отпуска?

1. Лекарства за хронични болести

Обикновено това са медикаментите, които вие или фамилията ви приемате всекидневно или при обостряне на положението.

2. Лекарства срещу алергия

Дори да не ви е известно, че имате такава, ухапването от инсекти или ужилването е прекомерно евентуално и доста рисково измежду природата. То може да провокира тежки и животозастрашаващи алергични реакции, най-сериозната измежду които е алергичният потрес. Комплект с адреналин за оказване на първа помощ може да избави живот. Вземете и по-леки медикаменти срещу алергия – за мазане, за пиянство, в случай че инцидентно вие или член на фамилията се окаже със сенна хрема или нетърпимост към растения към вас.

3. Лекарства за намаление на температурата

Знаем, че не планирате да се разболявате, само че заниманията на новото място могат да ви увлекат по този начин, че да изстинете. За този вид медикаменти постоянно има място в аптечката.

4. Лекарства срещу кашлица, хрема, болки в гърлото

Планираното нощно къпане може да ви изненада на сутринта със зачервено гърло. Бъдете готови.

5. Лепенки, бинт, дезинфектант

Винаги измежду природата по време на отмора е допустимо пострадване. Добре е да имате с какво да промиете рана, да я превържете и да се погрижите за прекъсване на кръвотечението, в случай че има такова.

6. Дамски санитарни материали

Цикълът може да ви изненада при промяна на климата. Не заемат доста място, наложително ги сложете.

7. Медикаменти за слънчево изгаряне

Лято е и слънцето е мощно и на морския бряг, и в планината. Ако изгорите, добре е да имате средство, с което да облекчите признаците и да подобрите положението на кожата.
 Най-досадните неща в една лятна почивка Най-досадните неща в една лятна почивка
Представете си по какъв начин отивате в някое райско кътче с обичаната или със фамилията и мечтаете за отмора. Нищо не може да скапе това преж...

8. Лекарства срещу повръщане

Ако някои пътува мъчно, подгответе се с сходни медикаменти.

9. Медикаменти против диария

Тя е чест натрапен посетител на лятната почивка. Ако не желаете да я прекарате в тоалетната, бъдете готови с медикаменти за положението.

10. Добра концепция е да вземете и витамини. Често по време на отмора се храните нездравословно, с фаст фууд, бързи закуски, некачествена храна. Ако ще почивате за един уикенд, това не е проблем. Но в случай че сте възнамерявали дълга месечна разточителна отпуска, витамините ще ви оказват помощ да запазите здравето си и това на фамилията и да си набавите нужното, когато се храните погрешно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР