Студиото Bluehole, разработчик на шутъра PUBG, потвърди, че 15 хакери,

...
Студиото Bluehole, разработчик на шутъра PUBG, потвърди, че 15 хакери,
Коментари Харесай

Арестуваха 15 хакери, правили чийтове за PUBG

Студиото Bluehole, разработчик на шутъра PUBG , удостовери, че 15 хакери, свързани с играта, са арестувани в Китай. Те са задържани по съмнение в създаването на чийтове и хакове за онлайн играта. Арестите са вследствие на продължаващо следствие от „няколко партньорски институции и юрисдикции“.
„Както знаете всички,“ написа Bluehole в скорошна обява в Steam, „правим всичко допустимо да изкореним измамите от PUBG. Крайната цел е да създадем среда за играчи, изцяло безвредна и свободна от хакери и измамници“.

За тази цел тя споделя: „Надстройвахме нашите ограничения за сигурност, усъвършенствахме нашите анти-мамят решения и неотдавна даже добавихме ново анти-чийт решение“.

„Междувременно непрестанно събирахме информация за разработчиците на хакове (и продавачите) и работихме необятно с голям брой сътрудници и правосъдни управляващи, с цел да ги надигнем пред съда“.

В резултат на тези следствия, 15 обвинени бяха задържани за създаването и продажбата на хакерски / чийт стратегии, които засягат играта, на 25 април тази година.

Bluehole също по този начин цитира формален отчет от локалните управляващи, който по-конкретно разкрива, че обвинените са били задържани за „разработване на хакерски стратегии, хостване на пазари за хак стратегии и ходатайство при сделки“. Тези обвинени са санкционирани с към 5,1 милиона щатски $, а други са към момента разследвани.

По-специално, Bluehole прибавя, че „зловреден код, в това число програмен продукт за троянски кон, е бил включен в някои от тези стратегии и е употребен за кражба на информация за потребителите“. Докладът на локалните управляващи уголемява и тази тематика като изяснява, че „разработчиците са употребявали този вирус, с цел да управляват компютрите на потребителите, да сканират данните си и да извличат нелегално информация“.

Чийтовете са непрекъсната грижа за PlayerUnknown’s Battlegrounds като компанията за битка с онлайн гейм измамите BattleEye заяви през февруари, че е баннала над 1 044 000 чийтъри в PUBG единствено през януари. Общият брой осъдени се равнява на към 2.5 милиона души от началото на ранния достъп на PUBG; за съпоставяне, играта е продала към 30 милиона копия за районен съд до февруари тази година.

BattlEye споделя за чийтовете, че „за страдание нещата не престават да ескалират“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР