Студентка успешно обжалва глоба за паркиране от £60, след като

...
Студентка успешно обжалва глоба за паркиране от £60, след като
Коментари Харесай

ChatGPT спаси глобена студентка СНИМКИ

Студентка сполучливо апелира санкция за паркиране от £60, откакто употребява писмо, написано от ChatGPT.

Когато Мили Хултън получила известието за нарушаването от градския съвет на Йорк, се изкушила да заплати, а не да прекара време в сформиране на отговор. Тогава обаче тя избрала да потърси помощ от ChatGPT.

„ Моля, помогни ми да напиша писмо до съвета, те ми постановиха санкция за паркиране “, написала тя до изкуствения разсъдък. Оказва се, че с генерирания отговор, който бил препратен до управляващите, санкцията била оттеглена.


Хултън споделя пред BBC, че санкцията била издадена неправилно за паркиране на нейната улица - защото тя имала позволение да стопира там.

Студентката споделя, че е обмисляла да заплати санкцията, тъй като била заета с образованието си. Но отчела, че става въпрос за неразбирателство, което може да избегне. Тя срещнала компликации във формулирането на отговора към управляващите, съдържащ всички елементи за станалото, за това прибегнала до помощта на  ChatGPT.

„ Въведох всички детайлности за това къде и по кое време се е случило, за какво не е редно, дружно със справката за санкцията, а информацията бе върната в съвършен отговор, който дойде в границите на минути “, споделя момичето.

Мис Хултън дефинира отговора на ChatGPT за „ страховит “, като съгласно нея чатбота е обяснил обстановката съвършено.

„ Пишеше, че съм студент и че съм платила разрешителното си за две години и няма да паркирам  някъде, където не би трябвало.

Тя споделя, че се е почувствала облекчена, когато е получила писмото на локалните управляващи за анулация на санкцията. Хултън споделя, че  употребява технологията от известно време. Като с нейна помощ е провела и лов на великденски яйца за клуба по тичане, в който членува.

Чатботовете с изкуствен интелект са предопределени да дават отговор на въпроси, като намират информация и я показват по реален метод. Въпреки че наподобява извънредно функционална основателите на платформата признаха, че системата може от време на време да написа правдоподобно звучащи, само че неправилни или безсмислени отговори.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР